Terugkijken

0
1400

Crisis, Mexicaanse griep, Sabine Uitslag: wat heeft Westerhaar afgelopen jaar het meest bezig gehouden? Die crisis, die is hier natuurlijk ook niet ongemerkt voorbijgegaan. Je ziet het al een beetje aan de kerstboom bij de Kruidenwijk, die is toch wel wat armoeiig verlicht. Misschien is het wel voor het milieu denk je eerst nog, maar nee, het zijn nog gloeilampen ook. 
De Mexicaanse griep viel hier ook mee. Goed aan de voorschriften gehouden zeker: papieren zakdoekjes, klinken schoonmaken, en vooral niet met veel mensen in één ruimte. 
Dat laatste, daar kunnen we zelf voor kiezen. Beesten niet, en die blijven we dus vrolijk proberen zoveel als maar kan in één hok te drukken. Gaat het weer eens mis, dan is de oplossing eenvoudig, we gaan weer ruimen. Nu de geiten, we blijven hardleers. 
Daarom is Vrom! nog steeds bezig, de megastallen tegen te houden. Sterk argument is daarbij onze plaatselijke trots, de Engbertsdijksvenen. Wel iets om over na te denken: als die stallen voor een natuurgebied niet goed zijn, dan gaat dat toch ook op voor de mensen die er naast wonen.
Waarmee Twenterand opviel en waar we niet trots op hoeven te zijn, was de aandacht voor de jeugd, ook die van Westerhaar. Naast dammen, blijkt onze hoop voor de toekomst ook topper in spuiten en slikken, en dat steeds jonger. Daar zou onze overheid wat aan moeten doen, vond iedereen. Maar gek genoeg heeft de gemeente het hele jaar gesteggeld over het geld voor de stichting Welzijn. De instantie die ondermeer aan jeugdopvang kan doen, moest juist inleveren.
De ouderraad van De Fontein aan de Hoofdweg nam zelf het initiatief. Een trapveldje op het plein met doelen, ballenvanger er achter, en alles zelf betaald. Maar de buren zijn niet blij, want kinderen maken geluid. Nou bestond die school al, toen aan de andere kant van het hek de turf nog op stoekkies stond. Ga er dan niet naast wonen zou je zeggen. Maar inderdaad: van de gemeente mag het niet, want er is geen vergunning voor. Stel je voor dat iedereen maar een beetje op eigen houtje de jeugd van de straat gaat houden, dat wordt een rommeltje. En dus moet alles weer afgebroken. 
Er moeten wel regels zijn, maar je zou denken dat er wel andere zaken zijn om eerder aan te pakken. Zijn de drinkketen allemaal al afgebroken? Wel eens bij de C1000 gecontroleerd of die jochies met pijpjes Grolsch wel zestien zijn?
Politiek, het blijft af en toe verbazen. Klap op de vuurpijl was het gedoe rond de man van het eerste uur van de enige partij van Westerhaarse herkomst. Aangeschoten wild omdat hij vaak aangeschoten zou zijn, en daarom gewipt door zijn partijgenoten. Maar: gelukkig hebben we Sabine nog! Volgend jaar maakt ze een plaat in het plat. Maak er een meezinger van Sabine, voor het jubileumfeest van volgend jaar. 
Bestel maar, bestel maar, as ie maar zestiene bent!Stoekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier