190

Op zaterdag 16 maart speelt Voorwaarts 1 in Goor tegen GFC 1.

Bij Voorwaarts is de ziekenboeg nog steeds niet helemaal leeg. Bernd Bove, Dylan Snippe, Kevin Klos en Glenn Snippe zijn nog niet voldoende hersteld om aan te sluiten.

Mauro Slatius en Roy de Lange zijn in staat om in te vallen en beginnen daarom vanaf de bank.

Als om 14.30 scheidsrechter Ijsendorn voor het eerst op zijn fluit blaast, zien we al snel dat Voorwaarts wat meer balbezit heeft en dat GFC bij balverlies van Voorwaarts-kant erg snel de voorhoede aanspeelt. Hierdoor zien we al snel dat het speelveld waarin de 20 veldspelers zich begeven erg groot is. Dat geeft voor beide kanten mogelijkheden, aangezien er veel speelruimte is op het middenveld.

In de eerste fase van 1e helft zien we GFC daardoor enkele mogelijkheden forceren, die niet goed uitgespeeld worden.

Voorwaarts speelt veelal 1 op 1 achterin aangezien er in de omschakeling na balverlies teveel spelers voor de bal staan en er daardoor geen rugdekking gegeven kan worden.

Aanvallend liggen er voldoende mogelijkheden voor beide partijen, maar ook Voorwaarts is niet in staat om goed met de geboden ruimtes om te gaan. Er wordt onzorgvuldig gepasst in de eindfase, waardoor het een soort `op goed geluk` voetbal wordt.

Na 36 minuten is het GFC, die op de rand van het 16-metergebied te lang door combineren van Voorwaarts weet te onderscheppen en met wat gerommel de bal in het doel weet te werken. 1-0

Als de 1e helft richting het eind gaat, zien we een cornerbal van Julian Slot richting de 1e paal gaan. Jordy Harms stapt over de bal en hierdoor is de gehele achterhoede van GFC verrast. De bal rolt binnen en het is totaal onverwacht 1-1.

Een opsteker voor Voorwaarts, die tot dan toe nog weinig echte kansen heeft gecreëerd.

Er wordt nog niet gewisseld tijdens de rust en bij de start van de 2e helft zien we Voorwaarts beter uit de startblokken komen. Er wordt wat meer op de helft van GFC gevoetbald, zonder dat daar echt grote kansen uit voortkomen.

Na een uur spelen krijgt GFC een corner en deze wordt door Voorwaarts slecht verdedigd, want de gevaarlijkste man van GFC tijdens standaard situaties Daan Zwierink kan geheel vrij de bal tegen de touwen koppen. 2-1

Voorwaarts brengt Mauro Slatius in het veld om meer druk op GFC te zetten. Mauro brengt wat gevaar met enkele goede voorzetten. De afvallende ballen worden enkele keren geblokt door GFC, waardoor de gelijkmaker nog niet in het vat zit.

Kilian Ekkel lobt een bal over de keeper, maar ook net over de lat en even later is het Julian Slot die met een goed afstandsschot de keeper test. De keeper redt, maar kan niet voorkomen dat de bal weer het veld in komt. De verdedigers van GFC zijn attent en werken de bal net op tijd weg.

Een voorzet van Kilian wordt op een haar na gemist door Jordy Harms, waarna Mauro nog de bal op de keeper schiet. Al deze mogelijkheden zien we in een tijdsbestek van 10 minuten voorbij komen.

Als er na zo`n 70 minuten spelen bij een inworp van Voorwaarts op de middellijn niet goed wordt geanticipeerd, is het GFC die met een dodelijke counter de 3-1 binnen schiet.

Dit lijkt het punt waar de wedstrijd gespeeld is. Voorwaarts probeert nog van alles om de aansluitingstreffer te maken, maar veel grote kansen worden er niet meer gecreëerd. In de counters is het GFC die de betere kansen krijgt en in de 90e minuut is het een vrije bal op zo`n 18 meter van het doel van Voorwaarts, die goed binnen geschoten wordt en de eindstand op het scorebord brengt. 4-1.

Voorwaarts verliest van een tegenstander die gretiger leek en meer aanspraak maakte op de overwinning.

Volgende week speelt Voorwaarts thuis tegen Heracles.