Strijdend Voorwaarts wint ruim van Bergentheim

0
176

Op zaterdag 9 maart speelt Voorwaarts 1 hun thuiswedstrijd tegen Bergentheim 1. Beide teams hebben de laatste weken veel punten laten liggen.

Iets na half drie geeft scheidsrechter Zwakenberg het startsignaal en zien we beide teams hoog druk zetten. Dat resulteert na 7 minuten in de eerste kans voor Voorwaarts, als Jordy Harms de bal bij de rechter cornervlag ontfutselt aan zijn directe tegenstander en een goede voorzet geeft. Enkele meters voor het doel is het Kilian Ekkel, die zijn vizier nog niet op scherp heeft staan en over het doel schiet.

Kwartier later zien we een goede aanval van Voorwaarts, die door Jordy Harms tot doelpunt gepromoveerd lijkt te worden. De Bergentheim verdediging weet een doelpunt nog net te voorkomen. Toch lijkt een doelpunt van Voorwaarts in de lucht te zitten en enkele minuten later is het dan ook zover. Het is Jordy Harms die een afvallende vrije bal goed inschiet waarmee hij de verdiende 1-0 op het scorebord zet.

Hierna zien we Bergentheim de rug rechten en wordt er door hun meer naar voren gespeeld. Voorwaarts komt wat vaker op eigen helft te spelen en dat resulteert in enkele vrije ballen voor Bergentheim in de buurt van het 16-meter gebied. Eén van deze vrije ballen levert gevaar op, maar de vandaag terug gekeerde keeper van Voorwaarts Dinand Stuifzandt weet met een goede redding zijn doel schoon te houden.

Door het geconcentreerde verdedigen en o.a. Coen Sickman die Nick Buitenhuis op de juiste manier weet te neutraliseren, geeft Voorwaarts geen kansen meer weg.

Voorwaarts krijgt zelf nog één mogelijkheid via Lars Bove die vanuit de draai rakelings over het doel schiet. De ruststand wordt hierdoor bereikt met een 1-0 voorsprong.

Voorwaarts wisselt niet en komt sterk uit de kleedkamer, want al na 1 minuut wordt er een gigantische kans gecreëerd. Roy de Lange en de erg sterk spelende Yarnick Boertje zetten de links buiten van Bergentheim Rob Wevers zoveel onder druk, dat hij alleen nog maar terug kan spelen naar zijn keeper. De bal wordt door Wevers dusdanig slecht geraakt, dat Jordy Harms en Kilian Ekkel gezamenlijk richting de keeper kunnen zonder veel druk van de Bergentheim-verdedigers. Jordy schiet de bal via de keeper naast het doel, waar een balletje opzij waarschijnlijk meer rendement opgeleverd had…..

Gelukkig hoeft er niet lang getreurd te worden, want de corner die volgt, komt bij Jordy voor de voeten en  hij wordt dusdanig hard aangevallen, dat de scheidsrechter maar één mogelijkheid ziet en dat is een strafschop. Inmiddels hebben we daar een prima vent voor en dat is Coen Sickman, hij  schiet de bal strak tegen de touwen. 2-0.

Aanvallend begint het iets beter te lopen en dat resulteert in de 68e minuut tot de mooiste aanval van de middag. Wout Roelofs stuurt Julian Slot diep en Julian geeft een perfecte voorzet achter de verdedigers van Bergentheim langs, waar de instormende Kilian Ekkel de bal een laatste zetje kan geven. 3-0. Zo`n 10 minuten later is er een hoge bal in het 16-metergebied, waarbij Kilian het duel aangaat met de verdediger en de uitlopende keeper. Allen missen de bal, maar Jordy Harms is er als de kippen bij en schiet de bal in het vrijwel lege doel. 4-0

In de 85e minuut krijgt Voorwaarts een vrije bal op zo`n 20 meter van het doel. Waar enkele andere ballen over het doel werden geschoten, is het nu Jordy die de bal opeist. Dat is geen verkeerde keus, want hij schiet de bal hard binnen en het is 5-0 en een hattrick voor Jordy Harms.

Als iedereen al aan het aftellen is, schraapt Bergentheim de laatste restjes energie bij elkaar voor nog 1 aanval. Die wordt in de ogen van scheidsrechter Zwakenberg niet reglementair gestopt met als gevolg een strafschop. Deze wordt goed binnen geschoten, waardoor de eindstand bereikt wordt. 5-1

Zaterdag 16 maart   GFC 1 – Voorwaarts 1    14.30 uur

Opstelling:  D. Stuifzandt, R. de Lange, B. Wessels, C. Sickman (S. Scherphof), T. Olsman, Y. Boertje, L. Bove (K. Klos), W. Roelofs, J. Slot, K. Ekkel (N. Wessels), J. Harms