SDO stelt tweede plaats veilig

0
180

Afgelopen zaterdag speelde SDO de laatste competitiewedstrijd van dit zaalseizoen. De ploeg van Rick Zomer trof in eigen hal ‘de Klaampe’ een ploeg uit de onderste regionen Vakgericht uit Enschede. Bij aanvang van het duel bevond SDO zich op de tweede plek en zou zich tot runner-up kronen, mits er gewonnen werd van de Enschedese studenten. Het eerste duel resulteerde in een 15-20 overwinning voor de Westerhaarse formatie na een moeizame eerste helft.

Na het beginsignaal moest de wedstrijd op gang komen; de eerste aanvallen van beide ploegen leverden weinig op. Het was SDO dat als eerste tot scoren wist te komen, 2-0. Enkele minuten later wist Vakgericht op gelijke hoogte te komen, 3-3. Vervolgens trok SDO de wedstrijd naar zich toe. De Westerhaarders waren de bovenliggende partij en wisten ook de leiding te nemen. De ploegen gingen pauzeren bij een 7-4 ruststand.

Na de korfwisseling liep SDO verder weg bij de studenten, het werd 10-4.
De zege kwam hierdoor niet meer in gevaar. Vakgericht kwam nog wel terug tot 14-10, maar was niet bij machte om de spanning terug te brengen. Aan de kant van de Reas-formatie kwamen nog een aantal wissels binnen de lijnen. Zo mocht A-junior Maxim Otten een aantal minuten met z’n broer spelen. Ook Tijn Niks, eveneens speler vanuit de A1, mocht net als vorige week een aantal minuten maken. Daarnaast maakte Brian Slaghuis zijn rentree na maandenlang blessureleed. In de slotminuten wisten de Oranjehemden nog tweemaal tot scoren te komen. Einduitslag SDO – Vakgericht: 16-10

Een keurige overwinning voor SDO. De ploeg speelde niet z’n beste wedstrijd van het seizoen, maar slaagde er toch in om de wedstrijd vrij simpel over de streep te trekken.
Door deze zege sluit SDO de competitie af als ’the best of the rest’ achter kampioen Regio. De Oranje-formatie heeft evenveel punten vergaard als Olympia, maar staat boven de Borculoërs op onderling resultaat.

De SDO’ers gaan zich nu richten op het veldseizoen waar de ploeg in de derde klasse uitkomt. Op 6 april staat de eerste veldwedstrijd op het programma. De ploeg speelt dan in Vroomshoop tegen TOP.

Via deze weg wil de selectie van SDO de supporters en vrijwilligers bedanken voor de support en ondersteuning. Wij hopen jullie ook weer op het veld te mogen verwelkomen.