SDO sterkste in derby tegen TOP

0
190

Na een aantal weken vrijaf, trad SDO aan in het naastgelegen dorp Vroomshoop tegen buurman TOP. Met nog twee competitierondes te gaan, waren de streekgenoten allebei nog in de race voor de tweede plaats. Bij aanvang van deze derby bezette SDO deze plek op de ranglijst. TOP stond vijfde met een achterstand van maar twee punten. Het eerste duel tussen de twee Twenterandse clubs werd in Westerhaar gewonnen door SDO met 20-12.

Om 16:05 uur zag het vele publiek dat was toegestroomd arbiter Heuver het startsignaal geven. SDO begon scherp aan het duel en leidde al snel met 0-2. Maar spoedig na de eerste vakwisseling kwam TOP op gelijke hoogte. Wederom nam de Westerhaarse formatie het initiatief en kwam om een 4-6 voorsprong. Opnieuw wist de thuisploeg naast de opponent te komen, 6-6. In de slotfase van het eerste bedrijf waren de Oranjehemden zeer schotvaardig en wisten op deze wijze afstand te nemen van de Vroomshopers. Bij rust stond er een 7-13 tussenstand op het scorebord.

In de eerste minuten na de hervatting waren de doelpunten schaars. Maar toen het gele mandje voor het eerst gevonden werd, volgden er in vlot tempo meer. SDO bleef na de korfwisseling het veldoverwicht behouden. De ploeg van Rick Zomer kreeg loon naar werken en wist de riante voorsprong te continueren. Een kwartier voor tijd stond het 11-19 in het voordeel van de Reas-formatie. Ook in het slot van dit duel bleef SDO de boventoon voeren en zag zo de zege niet in gevaar komen. Einduitslag TOP – SDO: 16-25

Een verdiende overwinning voor de SDO’ers. De ploeg speelde met veel beleving en beloonde zichzelf met doelpunten. Door deze zege blijft de Oranje-formatie de runner-up van het klassement. Volgende week zaterdag,

16 maart, staat de laatste competitiewedstrijd van dit zaalseizoen op het programma. Vakgericht uit Enschede komt dan op bezoek in Westerhaar.

De aanvangstijd van dit duel is 14:00 uur. Bij winst verzekert SDO zich van de tweede plek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier