Peloton schooldammers bezoekt Damclub Witte van Moort

0
108

Woensdag 6 maart was er een heuse invasie aan schooldammers bij het clubgebouw van damclub Witte van Moort. De week ervoor was het aan de groepen 5 en 6 om te strijden voor een felbegeerde finaleplek in Heerde. Nu mochten iets meer dan 70 leerlingen, uit de groepen 7 en 8 zich strijdbaar opstellen voor een plek in de finale. Diverse scholen hadden wederom dus veel dammers in de dop naar Westerhaar afgevaardigd. Scholen uit onder andere Balkbrug, Dedemsvaart, Sibculo, Westerhaar en Heino waren van de partij.

 

Namens Damclub Witte van Moort heette jeugdcoördinator Frank Schippers en ‘zijn’ team vrijwilligers de meegereisde juffen, meesters, ouders, supporters en natuurlijk de spelers van harte welkom. De vrijwilligers werden, zoals het hoort, direct in het zonnetje gezet. Want zonder hen geen spektakel zoals deze. Zo simpel is het. Na een korte herhaling van de spelregels, werden de spelers in de opgegeven viertallen aan elkaar gekoppeld.

 

In zeven rondes werd er door 17 teams gestreden om bij de eerste 9 te eindigen in het eindklassement. Deze klassering gaf recht op een finaleplek. Het werd spannend bovenin. Na iets meer dan twee uur effectieve speeltijd, kwam De Groen uit Dedemsvaart kwam uiteindelijk als nummer één uit de bus. De Ark werd tweede. CNS Balkbrug complementeerde het podium. Ze hadden evenveel punten als de Fontein Oranjestraat maar hadden op ‘weerstandspunten’ de derde plek verdiend.

 

Damclub Witte van Moort gaf tijdens het slotwoord een compliment aan de spelers, want het concentratieniveau was echt goed te noemen. Opvallend was dat de schooldammers goed aan elkaar gewaagd waren, de meeste scholen en spelers haalden namelijk best wel wat punten binnen.

Damclub Witte van Moort wenst de finalisten, maar in het bijzonder de scholen uit Westerhaar (Fontein Oranjestraat en de Blokstoeke) en Sibculo (Windesheim) veel succes en graag tot ziens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier