Vlieger gaat niet op

1
3092

En daar stond hij, onze Herman, in de kou en in nevelen gehuld, symbolischer kan het niet. Verbeeld ik het me, of waren zijn brillenglazen zelfs een beetje beslagen? RTVOost was het ook opgevallen, één van de mooiste feesten van Twenterand gaat niet meer door. Omdat er geen geschikte ruimte voor is. 
Ik heb er eens op gelet van de week, ik moest toch een keer van de ene kant van Twenterand naar de andere. Ach lieve hemel, geen plek! Of het nou de Mageler Es is, of van de Tonnendijk tot aan Geerdijk, tussen de Wieke en Daarlerveen: je kunt er blindelings een raket afvuren zonder kans dat die de eerste kilometers wat raakt. Vorig jaar, wat was het een mooie locatie: halverwege de Wieke en Vjenne, het weer was mooi, de mensen goed te passe. Je zou je zelfs zomaar kunnen voorstellen dat ergens in dit niemandsland een zwembad gebouwd zou kunnen worden. Zonder dat daar ook maar één raadslid over van de leg raakt. Van ver zag je de hemel bespikkeld met kunstwerken, die de titel vlieger met gemak overstijgen, een prachtgezicht. En dat kan nou dus niet meer doorgaan. Den Ham heeft zijn Historisch Schouwspel, Vriezenveen, Vroomshoop, Geerdijk regelen allerlei evenementen langs het kanaal, het kan allemaal. Alleen, die hebben geen stuk boerenland nodig. 
Als buitenstaander probeer ik het te begrijpen: al het gras wordt volgens mij een keer of wat per jaar gemaaid. Het zou dan toch te plannen wezen, dat je dit vlak voor het Vliegerfeest doet zodat dit daar een weekje gebruik van kan maken. Wat kan het probleem wezen vraag je je af. En dan nog: als het wat minder opbrengt omdat het net niet op het goede moment gemaaid wordt, valt daar dan geen mouw aan te passen? Als dat gras op de kop wordt gezet door varkens of afgevreten door ganzen krijgen ze schadevergoeding heb ik wel eens gelezen. Zou er dan geen grasplattrapvergoeding gegeven kunnen worden? De gemeente zelf kan moeilijk zelf in de knip tasten, want dan komen er natuurlijk van alle kanten aanvragen, dat snap ik. Maar hebben ze met Herman en zijn maten meegedacht? Is er geprobeerd een van de grootgrondbezitters om te praten? Zijn er raadsleden die zich er tegenaan hebben bemoeid? De boer die er aan meewerkt, hij of zij kan geen betere reclame voor het boerenbedrijf bedenken. En zelf krijgt je eeuwige dank en roem. Laat iedereen die er wat aan kan doen nog eens goed rondkijken.
Je mag er toch niet aan denken, dat zo’n prachtig kleurrijk uithangbord in een andere gemeente komt te hangen!

Stoekie 

1 REACTIE

  1. amen. we kunnen ons gerust de vraag stellen; willen we meer of minder goed georganiseerde, gratis toegankelijke evenementen, voor jong en oud, zonder overlast van wie dan ook, in een nog lang niet overbevolkte gemeente twenterand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier