In de war

0
3315

02-06-2010
Dat is lachen: het overleg voor een nieuwe gemeenteraad was zo ingewikkeld, dat de verschillende partijen per ongeluk elkaars paperassen hebben meegenomen! Eens kijken hoelang het duurt voordat ze het zelf in de gaten hebben. De Christenunie, landelijk toch een partij waar je terecht komt als je voor groen bent, heeft een VVD speerpunt van voor de verkiezingen omarmd. Heel verontwaardigd over de plannen voor de 60 km per uur op sommige wegen: recreatie en toerisme is mooi, maar de plaatselijke economie loopt gevaar!

Dat lijkt een beetje overdreven wanneer je 62 seconden later in Den Ham bent dan je zou willen. Misschien vaart het toerisme daar juist wel bij. Dat is ook economie, en die bestaat juist bij de gratie van het onthaasten. Daar staat tegenover dat het voor de garages en medici er inderdaad niet beter op word. Het scheelt nogal of je met 60 of 80 tegen een boom vliegt die niet zo gauw aan de kant kon komen. Daar hebben ze wel een punt.
Het CDA doet het veel slimmer, die heeft snel een paar ideeën tot zich genomen waar anderen succes mee hadden. Megastallen: van zijn leven niet meer, daar gaan ze nou dwars voor liggen. Recreatie, daar gaan zij nu voor. Stevig werd het college aangesproken op het afsluiten van het Katerjansbrugje. Dat juist bij het begin van de lente ons eigen prachtige Engbertsdijksvenen onbereikbaar was, dat leek nergens op. En zie, binnen de kortste keren werd een noodoplossing bedacht. Nog wel een beetje met een CDA trekjes, want het is nu net een stalinrichting met al die hekken, maar ze hebben het toch maar voor elkaar. Je kunt er weer fietsen.
Gemeentebelangen, die zijn nog aan het ordenen. Belangrijk voor hen is de burgerparticipatie, maar hoe dat precies moet, dat wordt nog uitgewerkt. Voor dat het zover is moest er wel iets van een regeerakkoord komen. Realistisch Twenterand. Daar staan in ieder geval al een paar dingen in waar je op kunt bezuinigen voordat de burger gaat participeren. Meest opvallend: met het geld dat was bestemd voor de atletiekbaan gaan we andere dingen doen. Aan de Wieke proef je lichtelijk leedvermaak, als de eerste plannen voor een baan waren doorgegaan had je daar al lekker je rondjes kunnen lopen. 
Waar ook nog wel op bespaard kan worden is het openbaar groen. Daar is recent nog een experiment mee uitgevoerd, maar door wie en waarom is niet helder. Plotseling werd Westerhaar gesierd met vijf grote bomen op de rotonde, het zag er mooi uit, en bovendien zag je die lelijke richtingaanwijzer ook niet meer. Maar ineens waren ze ook weer weg: het moeten haast wel vliegdennen zijn geweest. Het is er weer helemaal kaal, en nou vraag je je af: wat was er mis met dat kreupelhout wat er vóór die dennen stond? Wat is de uitslag van deze proef? Komt er nog weer wat in? Waar zijn die bomen gebleven? Hopelijk zijn er wel foto`s gemaakt. Over een tijdje ga je twijfelen aan jezelf: zou ik het gedroomd hebben?

Stoekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier