Zonnepark draagt stevig bij aan duurzaam Twenterand

0
2603

College wil Zonnepark Oosterweilanden zelf aanleggen en exploiteren
Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand wil het zonnepark Oosterweilanden zelf gaan aanleggen en exploiteren. “Dit zonnepark voorziet straks meer dan 3000 huishoudens in Twenterand van stroom. Daarmee zetten we een geweldige stap in het halen van onze duurzaamheidsdoelstellingen,” aldus een enthousiaste wethouder van Abbema die duurzaamheid in portefeuille heeft.

Met de realisatie en exploitatie van het zonnepark Oosterweilanden kan de gemeente een belangrijke bijdrage leveren aan het halen van de duurzaamheidsdoelstelling om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Door het zonnepark Oosterweilanden zelf te realiseren en te exploiteren, heeft de samenleving van Twenterand er volgens het college maximaal profijt van. Van Abbema: “De opbrengsten uit het park kunnen we vrij besteden aan bijvoorbeeld een duurzaamheidsfonds. Daarmee kunnen we nieuwe, duurzame initiatieven uit de samenleving van Twenterand mogelijk maken.”

Duurzaam Doen
De gemeente Twenterand zet hoog in op duurzaamheid. Zo organiseerde de gemeente in november 2017 de Twenterandse maand van de Duurzaamheid. De input die is opgehaald uit de samenleving, is verwerkt in de Agenda Duurzaamheid. De ambities van Twenterand op het gebied van duurzaamheid zijn hierin verwoord.

De gemeenteraad van Twenterand buigt zich 24 april over dit onderwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier