Zestal leden Witte van Moort actief bij Hoogeveen Open

0
605

Voor de dertiende maal werd in Hoogeveen een internationaal damtoernooi georganiseerd. In MFC de Magneet ging een recordaantal van 136 deelnemers de strijd aan. Dit jaar was er een zeskoppige Westerhaarse afvaardiging aanwezig.

Jan van Dijk speelde sterke partijen en kon zich in een tweetal partijen (Maarten Wichgers, Darya Tkachenko) combinatief uitleven. Ook van Leo Peters werd gewonnen. In de overige partijen kwam hij niet verder dan remise, al had hij wel vaak de beste perspectieven. Met 11 punten eindigde hij op de 10e plaats.

Bert Aalberts had een wat flets toernooi. De eerste toernooihelft was met 6 uit 4 verdienstelijk (overwinningen op Sander Staal en Coen Bommel), maar in de tweede toernooihelft produceerde hij alleen nog maar remises. De tien punten leidden tot een bescheiden 23e plaats in de eindrangschikking.

De debuterende Bertwin Letteboer speelde een overwegend toernooi. Maar liefst zes partijen eindigden in beslissingen, netjes verdeeld over winst- en verliestpartijen. Gewonnen werd er van Arie van Diggele, Egbert Wierenga en Ronald Wisse. Bertwin liet her en der zelfs nog wat puntjes liggen waarvan met name de slagzet tegen Alex Boxum in het oog sprong. Uiteindelijk was hij tevreden met de 8 uit 8 score en de bijbehorende 75e plaats.

Ook Joop Briedé presteerde verdienstelijk. Hij won van Aike de Vries en Klaas Mondria. Drie verliespartijen en een drietal remises leidden uiteindelijk tot het puntentotaal van 7, met een 94e positie in de eindstand tot gevolg.

Gert Brink kon ook terugkijken op een redelijk toernooi. Hij won van Mart Slim en stuntte met een overwinning op Ton van der Ploeg. Een remise en vijf verliespartijen zorgden uiteindelijk voor vijf punten en een 121e plaats.

Een andere debutant was Gerrit Talen die zijn eerste meerdaagse toernooi speelde. Hoewel Gerrit nog niet zo lang damt liet hij in dit toernooi zien al een goede partij op te kunnen zetten. Nadat hij in de eerste zeven rondes twee remises behaalde wist hij op de slotdag nog een keurige overwinning te behalen op Indy Schouten. Met vier punten eindigde hij op de 131e plaats.

De Westerhaarse delegatie kan terugkijken op een geslaagd en gezellig toernooi. Een goede voorbereiding voor de clubcompetitie welke op zaterdag 17 september van start gaat.

Het Hoogeveen Open werd gewonnen door veelvoudig wereldkampioen Alexander Shvartsman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier