Zaterdag 30 september speelt Voorwaarts de uitwedstrijd tegen RKSV Bornerbroek.

0
435

Bornerbroek is geen onbekende voor Voorwaarts aangezien er afgelopen seizoen in de competitie de punten gelijk verdeeld werden. Beide teams wonnen thuis hun wedstrijd.
Door de nederlaag van Bornerbroek afgelopen week tegen GFC kan Voorwaarts kan een getergd Bornerbroek verwachten.
Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Baake zien we dat Bornerbroek veel power en agressie in de duels legt. Door snel de lange bal te geven komen er veel duels die grotendeels door het afwachtende Voorwaarts worden verloren. Hierdoor is Bornerbroek de betere ploeg op het veld en dat resulteert na een kwartier spelen in de eerste grote kopkans voor RKSV. Gelukkig heeft Voorwaarts keeper Dinand Stuifzand op doel staan en hij weet de kans onschadelijk te maken door zich goed op te stellen.
Ondanks dat Voorwaarts niet zichzelf is en veel te snel ook de lange bal hanteert, is de volgende grote kans van de wedstrijd voor Voorwaarts.
Nick Wessels zet Bernd Bove vrij voor het doel. Waar een bal op de geheel vrijstaande Jordy Harms de betere optie is, besluit Bernd te schieten. Helaas gaat zijn schot over het doel.
Hierna is het weer de beurt aan Bornerbroek die steeds vaker in de buurt van het Voorwaarts-doel komt.
Na slecht wegwerken in de achterhoede van Voorwaarts is het na 35 minuten raak en scoort Bornerbroek de niet onverdiende 1-0.
Voorwaarts is nog steeds niet in staat om in de duels en de afvallende ballen attent te reageren en dat zorgt ervoor dat scheidsrechter Baake na een onschuldig lijkende valpartij een penalty geeft voor Bornerbroek. Dinand Stuifzand lijkt in het doel zoveel uitstraling te hebben, dat de penaltynemer van Bornerbroek besluit om de bal hard, naast het doel te schieten. Het blijft 1-0.
Dit lijkt het sein voor Voorwaarts om wat meer uit de schulp te kruipen en wat attenter en agressiever in de duels te komen. Dat lukt niet echt, maar toch wordt er nog een goede schietkans gecreëerd, door een mooie actie van Julian Slot. Helaas wordt het schot van de geheel vrij staande Bernd geblokt en houdt Voorwaarts niet meer over dan een corner.De ruststand is 1-0. Daar mag Voorwaarts blij mee zijn gezien de prestatie die er geleverd is.

Er worden 3 spelers gewisseld en dat betekent dat Mauro Slatius, Wout Roelofs en Kevin Klos in het veld komen om te proberen het tij te keren. Vanaf de eerste minuut van de 2e helft zien we een ander Voorwaarts. Er wordt beter gevoetbald en de spelers zijn eindelijk in staat om de bal meerdere keren naar dezelfde kleur te spelen. Al vrij snel resulteert dat in een schietkans voor Julian na een goede pass van Jordy. Het lijkt erop dat de 2e helft voor Voorwaarts is, waar Bornerbroek steeds meer loert op de counter. Toch is het zo`n onschuldig lijkende counter die door 2 opeenvolgende persoonlijke fouten in de verdediging resulteert in een totaal onnodig doelpunt voor Bornerbroek. 2-0 Voorwaarts probeert hierna om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken en krijgt ook kansen. Helaas zijn de schoten van Kevin, Mauro en Lars niet gericht genoeg of is de keeper van RKSV op zijn plek. Als er nog enkele minuten te spelen zijn is het Kevin, die Mauro goed diep stuurt en dit keer schiet Mauro de bal goed binnen. 2-1 Helaas is er te weinig tijd om nogmaals door te drukken en wordt er met 2-1 verloren.

Op basis van de gehele wedstrijd is dit een terechte uitslag. Voorwaarts was de gehele 1e helft niet in staat om zichzelf voldoende te wapenen tegen de “mannelijke” manier van spelen van de tegenstander. Op basis van de 2e helft zagen we een beter spelend Voorwaarts, maar ‘details’ (scherpte) in zowel het verdedigen als ook het aanvallen zorgen ervoor of er wel dan niet punten worden gepakt.

Volgende week weer een kans. Dan staat de thuiswedstrijd tegen het sterke SV Rijssen op het programma.

Zaterdag 7 oktober:         Voorwaarts 1  –  SV Rijssen 1          14.30 uur