Witte van Moort de sterkste in streekderby

0
724

logo-WvM.jpgDe derby der lage landen stond op het programma…Witte van Moort tegen Orfam Telecom uit Hengelo; op papier zou dit zeker moeten lukken.

Het begon desastreus; Barkel verloor van Wong. Zoals gewoonlijk speelde Marino weer snel. Nadat Barkel een loepzuivere winstforcing miste, speelde hij in het verloop niet sterk en verloor zelfs nog. Daarna was Thomy Mbongo remise overeengekomen met grootmeester Jos Stokkel. Edwin Twiest verschalkte invaller Broekate. Nadat Broekate het Twiest lastiger had kunnen maken werd hij in een podkowa zoekgespeeld.

Introductie scheiding

Gil Salomé moest tegen Wirny en het werd hetzelfde resultaat als 32 jaar geleden, toen ze voor’t eerst tegen elkaar aantraden in het WK jeugd; remise. Lange tijd was er niets aan de hand, maar op een bepaalde manier raakte Salomé de controle over de stand kwijt en speelde Wirny op zijn best. Op het moment suprême echter nam Wirny een afwikkeling die winnend leek, maar Salomé had een gemene finesse achter de hand die meteen remise opleverde. Martijn Rentmeester tegen Egbert van Hattem was een rustige klassieke partij; de normaal supercreatieve Martijn had echter een korte nacht gehad en was niet helemaal scherp. In de tijdnoodfase was hij echter wakker genoeg om de twee punten nog even binnen te halen voor de thuisclub.

Casper Remeijer speelde de Dibman-variant tegen Stempher en had licht drukspel. Michel verdedigde zich goed en meer dan een punt zat er voor geen van tweeën in. Alexander Schwarzman moest tegen Jeroen Goudt. Goudt nam de hekstelling met twee schijven op de lange lijn en werd beloond met een punt. Invaller Bert Aalberts deelde vervolgens de punten met stand-up comedian Lambert-Jan Koops.

Ben Provoost speelde tegen Odin Mol een sterke partij en kreeg wat druk. Bij analyse bleek wel dat hij uiterst grote kansen had, maar de mogelijkheden waren teveel om te berekenen en daarbij koos hij voor het plan, wat net niet voldoende bleek; een verrassend ruiltje van Mol was genoeg om rechtstreeks remise af te dwingen. Tot slot won Frerik Andriessen van Wytse Sytsma en bracht de eindstand op 12-8 voor de thuisclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier