Witte van Moort verplettert Wierden en pakt titel!

0
3018

schippers-vs-veneman.jpgDe dammers van Witte van Moort hebben met groot vertoon van macht de Overijsselse titel in de provinciale eerste klasse Oost binnen weten te slepen. Wierden had wat personele problemen en kwam slechts met vier van de zes spelers opdagen, waardoor Witte van Moort gelijk met 4-0 voorstond.
Gerbrand Hessing speelde tegen Henk ten Cate. Nadat hij in de opening reeds een schijf won, combineerde hij zijn tegenstander met een dubbele combinatie naar dam van het bord. Voorzitter Bennie Hessing zegevierde tegen Mandrik Groot Balkink. Hessing kreeg in het late middenspel groot voordeel bij het innenmen van een flankaanval. Zijn tegenstander spartelde nog wat tegen, maar kon even later opgeven. Roelof Schippers speelde een goede partij tegen Jan Veneman. Schippers kon voor een schijf promoveren naar dam en raapte daarna met zijn dam nog wat schijven van zijn tegenstander. Door een onnauwkeurigheidje moest hij nog wel even rekenen om het onstane 4 om 2 eindspel in winst om te zetten. Als laatste was het Bennie Lawant die Harry Pierik vanaf de opening onder druk zette. Met een halve hekstelling en de nodige tempiwinst drukte Lawant zijn tegenstander langzaam maar zeker van het bord en zette zo een whitewash op het scorebord, 12-0!
Met deze overwinning is Witte van Moort niet meer te achterhalen door de concurentie en is het team reeds een ronde voor het eind kampioen van Overijssel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier