SDO verliest van Skunk

0
2415

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO in Nijmegen tegen het eerste team van de studentenvereniging Skunk. Het verschil tussen de twee ploegen was bij aanvang van de wedstrijd 1 punt in het voordeel van de Westerhaarders. De Tukkers wilden de 2 punt graag mee huiswaarts nemen, maar dan moest er wel goed gespeeld worden, want Skunk is geen slechte ploeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Skunk het heft in handen. SDO liep achter de feiten aan. Na 5 minuten was het al 4-0. De bezoekers hadden geen antwoord op de aanvallen van Skunk en rondde zelf de kansen niet af. Hierdoor konden de studenten uitlopen naar 8-2. SDO probeerde voor rust de schade te beperken, maar dit lukte niet echt. De ploegen gingen de kleedkamer in met een 10-5 tussenstand.

Na rust schakelde SDO een tandje bij. Dit hielp want de Oranjehemden bleven Skunk nu bij. Na 15 minuten was het 12-7. Het offensief had dus weinig opgeleverd. Ook al speelden de SDO’ers nu een stuk beter dan in de eerste helft, het gat van 5 doelpunten was niet kleiner geworden. In het restant van de wedstrijd liep Skunk verder weg van de bezoekers. SDO kwam niet meer tot scoren. Eindstand Skunk – SDO 18-7.

SDO had op meer gehoopt, maar het zat er niet in. Volgende week speelt SDO thuis tegen de nummer twee van de competitie RDZ. Deze wedstrijd begint om 16:50 uur.