Wethouder Visser over de commotie omtrent de Plump.

5
920

Interview met wethouder Hidde Visser naar aanleiding van een aantal twitterberichten over het open houden van de Plump in Westerhaar.

Wethouder Visser is twee weken geleden benaderd door de heer Ten Napel in verband met het open houden van de Plump in Westerhaar. Het antwoord van Visser was dat dit een jaar te laat was en dat er vorig jaar een raadsbesluit hieromtrent genomen is. De heer ten Napel ging hiermee niet akkoord en wil toch een nieuw plan indienen. Hij wordt nogmaals door de wethouder gewezen op het feit dat er een raadsbesluit onder ligt en dat het geen zin heeft een plan in te dienen. Daar komt nog bij dat er al een aantal zaken van de Plump zijn afgehaald en in werking zijn gezet met betrekking tot de sloop. Op dat moment begint men over 2 weken met de sloop, er is niets meer te halen. De heer Ten Napel gaat hiermee niet akkoord en wil toch aanhouden. Het antwoord van de wethouder is: “Het enige wat u kunt doen is zo’n superplan neerleggen, waar alles in is geregeld, inclusief het beheer, zonder financiële gevolgen voor de gemeente. Dus volledig onafhankelijk van de gemeente. Indien dat het plan is zal ik en een ambtenaar ernaar gaan kijken.” Het zal dus niet eenzelfde plan zijn als voor Den Ham , want daar was sprake van een financiële tegemoetkoming, de bruidsschat.en nog veel meer zaken. Het antwoord van de heer Ten Napel: “Dat ga ik doen.” (Deltafm)

Introductie scheiding

Binnen 2 weken inleveren, want over twee weken begint men met slopen.
Een week later staat de heer Ten Napel weer onaangekondigd voor de balie om uitstel aan te vragen. Dit kan dus niet volgens de wethouder, want de sloop begint.
Vervolgens heeft Ten Napel bij een ambtenaar alle mogelijke informatie opgevraagd, die hij nodig had. De ambtenaar waarschuwt nogmaals dat alles een gelopen zaak is en dat hij het niet gaat halen. Afgelopen woensdag belde de heer Ten Napel wethouder Visser op met de mededeling dat hij het plan officieel wilde aanbieden aan de wethouder. Daar was de heer Visser niet voor in. “Ik heb”, volgens Visser “al verteld dat het niet kon en nu moet ik een plan aannemen, een beetje vreemd. Ik heb geen zin in dit protocollair vertoon en doe er niet aan mee. In principe een afgesloten verhaal.”
Afgelopen vrijdag staat de heer Ten Napel, ook weer onaangekondigd met een team van RTV Oost voor de balie om het plan aan te bieden. Ook nu is wethouder visser hier niet voor in en gaat er niet op in. Hij laat het plan aannemen door een ambtenaar met de mededeling: “We gaan ernaar kijken, en als het zo’n superplan is dat men het bad volledig met alle kosten en beheer wil overnemen, zonder financiële bijdrage dan zullen we het in overweging nemen.” Dit is de stand van zaken.
Er is nogal wat getwitterd door menigeen. Twee raadsleden, te weten Marcus Elzinga en Chris Walraven, hebben wethouder Visser ook benaderd en gevraagd wat de stand van zaken is en hoe het zit en hebben bovenstaande antwoord gekregen.
De heer Visser vindt dat het wordt opgeklopt, de oude discussie van de Plump wordt weer opgehaald en daar wenst hij niet aan mee te doen.

Wat is nu het vervolgtraject. Het plan is overhandigd. Maandag zal de verantwoordelijk ambtenaar, project zwembaden, ernaar kijken en een advies uitbrengen aan de wethouder. Er zal gekeken worden of het plan inderdaad voldoet aan de gestelde voorwaarden, zoals voorafgaand is geschreven. Zo niet, dan blijft het raadsbesluit gewoon gelden en zal tot sloop worden overgegaan. Mocht er een superplan liggen waarbij de gemeente voordeel heeft bij het niet slopen en verkopen aan een andere partij, dan zal de wethouder dat voorleggen aan het college en de raad. Indien het financieel niet aantrekkelijk is gaat men er verder niet op in. Hiervan is de heer Ten Napel ook uitgebreid op de hoogte gebracht en geïnformeerd door de ambtenaar. Wethouder Visser daarover: “Het is een zinloze discussie, overnieuw aan de orde gesteld door een dorpsgroep.” Wanneer komt er vanuit de gemeente iets naar buiten: Na dinsdag zal er meer informatie voorhanden zijn.

Dit redactionele stuk is een weergave van het interview met wethouder Visser op zaterrdag 10 augustus in het programma Lokaal Totaal, geinterviewd door Gerrit Veldhuis (Deltafm)

5 REACTIES

 1. Het was van begin af aan niet haalbaar, wie schept dan valse verwachtingen? Door in de media de gevoelige snaar bij de bewoners in dit dorp te willen raken? Iedereen weet dat als je over het opengehouden van de Plump begint dat er eigenlijk alleen maar voorstanders zijn, maar blijf wel reëel. (We willen allemaal het bad openhouden echter zijn er een jaar terug al besluiten genomen) Met bovenstaande informatie dus echt gewoon een aandachtsgrap.

  Tja…… Hardleers? Eigenwijs? Dom? Impulsief? Zeg het maar.

  Maar het ligt het niet aan hem hoor maar altijd aan iemand anders….haha wat een komiek

  Ik denk dat de persoon in kwestie in aanmerking komt voor de titel “De komiek van de maand” sterker nog die van het jaar!

 2. Deze heren proberen in ieder geval nog dat onze kinderen/kleinkinderen een kans krijgen zodat ze in hun eigen dorp naar het zwembad kunnen gaan, en niet een eind verder naar een ander dorp! Ook nog eens het zwembad waar de bewoners een bijdrage aan hebben gegeven. Maar ja hoe kan dit ook anders Westerhaar heeft er nog nooit bij gehoord en kan net de goed van de kaart worden geveegd door de gemeente Twenterand. Met veeeel moeite is er een Medische Centrum gekomen, en dat is ook het enigste daar zag men denk ik winst in anders was dit ook niet gerealiseerd. Ik hoop echt dat het lukt dus geef hun deze kans om aan te tonen dat een slagingskans heeft. Niet geschoten is altijd mis!!!Toch?

 3. Nou, in Westerhaar is er wel degelijk het eea veranderd, beetje onnodig om oud zeer aan te dikken, maar je moet het ook willen zien. Maar terugkomend op het zwembad ik neem aan dat je bovenstaande verhaal ook hebt gelezen, er was vorig jaar een kans, nu niet meer.
  We kunnen met zn allen lezen dat het op voorhand was afgeraden om een plan in te dienen. Dus over kansen gesproken, die was er niet eens…
  Dit is een beetje zand in de ogen strooien en om eerlijk te zijn in de initiatiefnemer heb ik weinig fiducie.
  Dat is iemand die anderen niets gund en op iedereen kritiek heeft, behalve op zichzelf!
  Ik heb ook mijn twijfels over de achterliggende gedachte van dit plan, er zal vast wel een addertje onder het gras zitten.

  Het is misschien jammer voor het dorp maar tegelijkertijd ook veel beter zonder zwembad als een zwembad met hem als mede-eigenaar.
  .

 4. Het belangrijkste is dat men probeert om het zwembad open te houden, voor onze kinderen. Ja als je ze zelf oud genoeg hebt dan sta je hier niet bij stil misschien maar deze krijgen misschien ook kinderen enz. Als het niet lukt dat zou dan heel jammer zijn, maar proberen kan je toch kijk eens naar Kloosterhaar daar gaan het ook al jaren goed waar om zou het hier dan niet lukken. Ik hoop dat ze het voor elkaar kunnen krijgen met Tenterand, en de tijd zal het leren.

 5. interview met Hidde Visser
  Indien je berichten overneemt van andere media is het wel zo netjes om even de bron te vermelden. Dit is onder journalisten en de media een afspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier