Wethouder Oordt dient ontslag in

0
788

twenterand.jpgJohan Oordt heeft vanochtend zijn ontslag ingediend als wethouder van de gemeente Twenterand. Dit heeft hij in een brief meegedeeld aan het college van burgemeester en wethouders en aan de gemeenteraad van Twenterand. Johan Oordt: “Reden voor deze voor mij ingrijpende beslissing ligt in het dossier Oosterweilanden.”

Oordt miste informatie over het dossier, die in zijn ogen cruciaal is om de functie van wethouder goed uit te kunnen voeren. Het meer dan eens naar zijn mening verkrijgen van onjuiste informatie heeft ertoe geleid dat Oordt voor zichzelf de conclusie heeft getrokken om te vertrekken.

Burgemeester Visser betreurt het besluit van Oordt. “Als wethouder heeft Johan Oordt hierin zijn eigen afweging gemaakt en die beslissing respecteer ik. Tegelijkertijd vind ik het erg jammer dat hij op deze manier vertrekt. We hebben in het college altijd goed samengewerkt. Door zijn grote inzet als wethouder heeft Johan Oordt veel gerealiseerd voor Twenterand en daar zijn wij hem dankbaar voor.”

Johan Oordt (CDA) nam in 2008 tussentijds het wethouderschap over. Tot die tijd was hij raadslid voor de partij. Ruimtelijke Zaken en Financiën zijn de afgelopen zes jaar de belangrijkste onderwerpen uit de portefeuille van Oordt geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier