Wethouder negeert deel raad bij aanpak exploitatietekort De Klaampe

1
668

Een meerderheid in de gemeenteraad is tegen het opnieuw inschakelen van een adviesbureau om het exploitatietekort bij kulturhus De Klaampe terug te dringen. Wethouder Roel Koster negeert die wens. Hij wil bijna 50.000 euro uittrekken om de invoering van maatregelen bij De Klaampe door ICS Adviseurs te laten begeleiden.

Tijdens het dinsdagavond laat gehouden raadsdebat over het onderzoeksrapport van ICS Adviseurs naar de exploitatie van kulturhus De Klaampe komen tal van aanbevelingen aan de orde. Met de invoering van de maatregelen zou het exploitatietekort aangepakt moeten worden.

Over de voorgestelde aanbevelingen is binnen de gemeenteraad amper verschil van mening. Wel over het besluit van wethouder Koster om ICS nogmaals in te huren. Veel partijen zoals het CDA en de ChristenUnie vinden dat de hulp ook vanuit het gemeentehuis kan komen. (Tubantia)

Introductie scheiding

De VVD meent dat de huidige leiding van het kulturhus moet opstappen. Een actieve ondernemer zou het kulturhus moeten overnemen. Alleen de SGP en Gemeentebelangen Twenterand scharen zich achter de visie van de wethouder. Hij hoeft in deze kwestie opvatting van de raad bovendien niet te volgen. Koster vindt dat de leiding van het kulturhus per direct aan de slag moet met de aanbevelingen.

Donderdag een uitgebreide terugblik op de behandeling in de gemeenteraad over dit onderwerp in de editie Twenterand van dagblad De Twentsche Courant Tubantia. (Tubantia)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier