Wethouder Idzinga maakt plaats

0
530

Wethouder André Idzinga heeft dinsdagavond, tijdens een extra raad zijn ontslag aangeboden aan de gemeenteraad van Twenterand. Dat deed hij voordat de motie van wantrouwen, die de voltallige oppositie (ChristenUnie, PvdA, VVD, SGP en Fractie Boerkamp) wilde indienen, in stemming werd gebracht.

De genoemde partijen beschuldigen Idzinga onder meer van het geven van een ‘onjuiste voorstelling van zaken’ rond het collegevoorstel over de toekomst van de zwembaden. De wethouder zou de raad onjuist hebben geïnformeerd over gesprekken die hij heeft gevoerd met de zwembond KNZB en zwemclubs. (Tubantia)

Introductie scheiding

Idzinga las een dinsdagavond een verklaring voor. Daarin zei hij dat hij afstand neemt van de motie van wantrouwen. Idzinga zei dat hij de raad alltijd correct heeft voorgelicht rond de toekomst van de zwembaden. “Ik ben als mens niet beschadigd, maar wel als wethouder.” Idzinga vindt dat hij als wethouder niet meer kan functioneren, met name omdat hij het vertrouwen van een groot deel van de gemeenteraad kwijt is. Idzinga is na het voorlezen van de verklaring direct vertrokken.

André Idzinga was wethouder voor Gemeentebelangen Twenterand. Hij had financiën

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier