Wethouder Harmsen opende Week van de Alfabetisering bij OBS de Blokstoeke in Westerhaar

0
2954

Van 3 t/m 9 september wordt weer de jaarlijkse Week van de Alfabetisering gehouden. Dit om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid.

Maandagmorgen 3 september vond de start van deze week plaats bij OBS de Blokstoeke in Westerhaar. Daar las wethouder Bart-Jan Harmsen van de gemeente Twenterand voor aan de leerlingen van groep 3/4 uit het prentenboek “Kleine muis en de rode knikker”. Bij binnenkomst werd de wethouder op de rode loper feestelijk welkom geheten op school door 2 leerlingen van de leerlingenraad. En natuurlijk mocht na afloop de hele groep samen met de wethouder op de foto.

Deze voorleesactiviteit werd samen met het Taalpunt en  Bibliotheek Twenterand georganiseerd omdat uit onderzoeken is gebleken dat voorlezen de taalontwikkeling van jonge kinderen enorm stimuleert. De wethouder bracht het voorleesboek als cadeautje mee en dit zal een plekje krijgen in de mooie schoolbibliotheek van De Blokstoeke. Ook bij enkele andere scholen en de kindcentra wordt deze week extra aandacht besteed aan voorlezen. Zij hebben daarvoor ook enkele gastvoorlezers uitgenodigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier