Wethouder Engberts ondertekent convenant glasvezel buitengebied

0
715

Cogas Kabel Infra B.V. heeft afgelopen zomer aangekondigd glasvezel te willen uitrollen in het buitengebied Twente en een deel van Salland.

Om dat ook in het buitengebied van Twenterand te kunnen realiseren hebben Ben Engberts, wethouder van Twenterand en Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. een convenant ondertekend. In dat convenant staan afspraken over leges, graafwerkzaamheden en herbestrating. Voorwaarde voor de aanleg is wel dat 50% van de inwoners van het buitengebied een abonnement afneemt via glasvezel.

De inwoners van het buitengebied van Twenterand krijgen in april t/m mei een glasvezelaanbod, waarbij in de tweede week van juli de 50% aansluitingen gehaald moeten zijn. Cogas zet hiervoor samen met de vijf providers een campagne op. Het is van groot belang dat ook de inwoners van Twenterand, de bedrijven en de recreatiesector een abonnement gaan afnemen om tot aansluiting over te kunnen gaan.

Wethouder Ben Engberts onderschrijft het belang van de aanleg van glasvezel in het buitengebied: “Het dataverkeer voor particulieren en bedrijven loopt niet altijd even soepel. De aanleg van glasvezel moet daar veel meer zekerheid in bieden. Er zijn immers bedrijven en particulieren van afhankelijk, dus we moeten er met elkaar alles aan doen om die situatie te verbeteren.”

Introductie scheiding

Als de minimale abonnementsafname van 50% wordt gehaald gaan na de zomervakantie de kabels de grond in. “Het is straks aan de bewoners van het buitengebied of het er komt en zo’n kans komt maar één keer voorbij,” aldus Engberts. Cogas is op dit moment bezig met de inschrijving in de gemeenten Wierden en Hellendoorn. In de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Oldenzaal en Borne zijn de inschrijfperioden eerder al succesvol afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier