Westerhaarse rolstoelbasketballers in Den Helder

0
1776

Afgelopen zaterdag heeft een samengesteld rolstoelbasketbalteam van Second Dribble de 3de prijs gewonnen op het jaarlijks Swarovski cq nasitoernooi in Den Helder. De Hardenbergers gingen trots met deze beker naar huis.

De poule waarin de Hardenbergse spelers waren ingedeeld was niet zwaar. Toch moest er behoorlijke inspanning geleverd worden. De delegatie bestond uit Heidi Veurink en Ronald Hofsink (beide Westerhaar), Harold Botter (Vriezenveen), Mathijs Sprakel (Hoogeveen) en Dick van de Wetering (Hardenberg)

Totaal werden er 3 wedstrijden binnen de poule gespeeld. Daarvan werden er 2 gewonnen. In de kruisfinales kwam het team echter zwaardere tegenstand tegen. Wedstrijden tegen spelers uit de hoogste divisie blijft ook voor de Hardenbergers een zware dobber. Toch werd er zoveel weerstand geboden dat het team als derde van de acht eindigde. Voorwaar een hele prestatie. De scores moesten voornamelijk komen van Mathijs Sprakel en Dick van de Wetering, maar die werden alleen maar mogelijk door de geweldige assists van met name Harold Botter. Goede balverdeling van Heidi Veurink en snelle Passes van Ronald Hofsink maakten het spel spannend en dynamisch.
Na afloop werd er, zoals elk jaar, een geweldige maaltijd voor alle spelers geserveerd door de Koninklijke Marine. Den Helder is immers hun thuishaven. JBC Noorderhaven, de organiserende vereniging, had alles weer tot in de puntjes verzorgd.

In Hardenberg wordt volgend seizoen weer “gewoon” getraind door de rolstoelbasketballers. Elke donderdagavond van half negen tot tien uur. Constant wordt er gezocht naar nieuwe leden. Vooral de aanwas van beneden af. Kom rustig eens langs op donderdag avond in Sporthal de Kamp in Baalder. We hebben rolstoelen beschikbaar, je kunt zo instappen. Voor info bel 06 20004267.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier