Westerhaarders gaan naar Rusland

0
666

Woensdagmiddag (vandaag 28 mei 2008) om 16.30uur  vertrekt er een ploeg stucadoors uit Westerhaar, bestaande uit:

Ruben Smit
Jan Berghuis (in het groen)
Theo Mulder
Hendri Plattje (met pet)
Hendri Derks (zonder pet)

per bus (Kok Afbouw) vanaf het gemeentehuis in Vriezenveen  naar Belarus (Wit-Rusland).

Geplande terugkomst 07 juni 2008. Doel van hun reis is het opknappen van een weeshuis gelegen in het westen, aan de rand van het stadje Kobrin. Het weeshuis is aangekocht door de Stichting Gichon, welke een aantal jaren geleden is opgericht door Erik Jager. Doelstelling van de stichting is:

img_1801_320x200_247 img_2025_320x200_200

De stichting Gichon heeft ten doel zorg te verlenen aan kinderen uit Wit-Rusland die mede slachtoffer geworden zijn van de ramp met de kernreactor van Tsjernobyl op 26 april 1986. Nu twintig jaar later kampen de kinderen van “Tsjernobyl” nog steeds met de gevolgen van deze catastrofe.
Gichon wil opvang realiseren, in een stralingsarm gebied in Wit-Rusland, waar zieke kinderen samen met gezondere klasgenootjes nieuwe energie kunnen opdoen. Een plek waar ze geborgenheid en rust kunnen vinden, ver weg van de beslommeringen thuis. Kortom een plaats waar de kinderen kansen kunnen grijpen voor nu en later. Voor zichzelf en voor hun kinderen.

De renovatie van het gebouw (zie foto) is eind 2007 begonnen met het vervangen van alle raamkozijnen, 91 stuks. Deze zijn vervangen door nieuwe kunststofkozijnen. De komende ‘werkweek` zal bestaan uit het repareren van allerhande beschadigingen aan muur en plafond. In de zomermaanden zal door een andere ploeg begonnen worden met de installatie van CV en sanitair. Na voltooiing van deze fase zal aan het eind van het jaar opnieuw een ploeg stucadoors vertrekken naar Belarus voor de afwerking . De bedoeling is dat het weeshuis (voorheen opvanghuis voor fabrieksarbeiders) rond september 2009 zal worden opgeleverd.

Voor nadere informatie / foto`s verwijzen wij u naar de website van Stichting Gichon, www.gichon.com

Ook kunt u hier terecht indien u een (financiele) bijdrage wilt leveren!

Namens de (wees)kinderen van Belarus… Bedank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier