Westerhaar krijgt `reizende dominee

0
804

Gereformeerde kerk blij na jaren weer vaste predikant te hebben.
De middagdienst van de gereformeerde kerk in Westerhaar staat `s middags om 15.00 uurin het teken van de intrede van de nieuwe dominee Egbert van Beesten.
De predikant zal voor vijftig procent het dienstverband als dominee voor de gemeente invullen. Met de komst van dominee Van Beesten, die in juni vorig jaar het op hem uitgebrachte beroep aannam, komt er voor de gereformeerde kerk een einde aan een periode zonder vaste predikant. Van Beesten ziet uit naar zijn periode in Westerhaar. ,,Ik weet dat ik mij hier thuis zal voelen. Het klikt prima.“ De predikant vertelt dat Westerhaar voor hem geen onbekend terrein is. ,,Ik kom uit de buurt. Ik ben opgegroeid in Sibculo. Ik ken de taal en het dialect, dat is een voordeel voor mij.“ Van Beesten is, op een periode in Drenthe na, altijd werkzaam geweest in de regio. ,,Ik heb onder meer in Ommen en Mariënberg gewerkt.“

De in Ommen woonachtige dominee werkte tot voor kort fulltime voor de stichting Mensenkinderen, een stichting die materiële en immateriële hulp verleent aan mensen die lijden onder armoede of vervolging. Van Beesten blijft voor vijftig procent werkzaam bij Mensenkinderen. ,,Wij verrichten zendings- en hulpverleningswerk in de armste landen van Europa: Albanië, Bulgarije en Moldavië“, vertelt hij. ,,In mijn functie als projectmanager breng ik regelmatig een bezoek aan die landen. We richten ons op de allerarmsten van de maatschappij, de onderkant van de samenleving. Met name de situatie in Moldavië is verschrikkelijk. Dat is het armste land van Europa. Maar vergis je ook niet in Bulgarije. Dat mag dan sinds twee jaar lid zijn van de Europese Unie, maar het zal nog jaren duren voor de situatie voor de armen in het land verbetert.“ Hoewel hij vanaf nu de helft van de week in Westerhaar werkzaam is, zal hij Albanië, Bulgarije en Moldavië ook in de toekomst blijven bezoeken. ,,Zo`n bezoek duurt vaak maar drie dagen, dus dat is prima te combineren met mijn taken als predikant in Westerhaar. Ik vind beide functies leuk. Dit is voor mij een mooie combinatie.“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier