Week van de Opvoeding: 7 t/m 13 oktober 2013

0
428

week-van-opvoeden.jpgTijdens de Week van de Opvoeding en de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober bruist het weer van de activiteiten in Twenterand. Diverse organisaties die met elkaar verbonden zijn via het Loesloket hebben samen een mooi programma samengesteld met als thema ‘spelenderwijs’. Zo vindt er in een maïsveld net buiten Vriezenveen een spectaculair openlucht theaterspel plaats, worden er in de verschillende kernen sportinstuiven georganiseerd, is er voor peuters en kleuters een speciaal beweegprogramma en zijn er interessante lezingen voor ouders.

Openlucht theaterspel
Het (gratis) theaterspel vindt plaats op 3 en 5 oktober 2013 in een maïsveld aan de Nieuwe Daarleveenseweg net buiten Vriezenveen. Het is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar.

Introductie scheiding

Via spel en theater beleven zij de bijzondere geschiedenis van Twenterand. Door een veenarbeider met een brandende toorts worden de kinderen meegenomen het maïsveld in en ontvouwt zich een interactief theaterspel met als titel ‘Spelenderwijsheid’. Ook ouders zijn van harte welkom. Wees er wel snel bij want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Aanmelden kan via www.loes.nl waar ook meer informatie te vinden is.

 

Kinderboekenweek
De Week van de Opvoeding valt deels samen met de Kinderboekenweek die van 2 tot en met 13 oktober plaatsvindt. Het thema is dit jaar ‘Klaar voor de start! Over sport en spel’. Al spelende leren kinderen, of het nu gaat om zaklopen, gamen, een spelletje straatvoetbal of dammen: sport en spel zijn niet alleen belangrijk, maar je kunt er ook nog eens veel plezier aan beleven. En wat is er nu (bijna) nog leuker dan sporten en spelen? Lezen over sporten en spelen! De aankomende Kinderboekenweek staat dan ook volledig in het teken van boeken over bewegen, over winnen en verliezen en over talent en training’. Bibliotheek Twenterand organiseert deze week diverse activiteiten. Kijk op www.bibliotheektwenterand.nl voor een overzicht.

 

Overige activiteiten
Ook de andere organisaties die in Twenterand bij de Week van de Opvoeding betrokken zijn, organiseren diverse activiteiten. Zo komt er bij alle peuterspeelzalen en kinderopvangcentra in de gemeente een combinatiefunctionaris langs om met ouders en kinderen het interactieve programma ‘beweegkriebels’ te doen. Er zijn sportinstuiven in de vier grootste kernen en kinderen kunnen een yogales uitproberen, een oefentraining faalangst volgen of een kindercursus over kleuren. Ook voor de ouders zijn er activiteiten. Zo houdt de vooraanstaande gastspreker Emiel van Doorn een inspirerend verhaal over het omgaan met de kwaliteiten en beperkingen van een kind en zijn er lezingen over het thema ‘eten, spelen en bewegen’. Alle activiteiten zijn gratis. Een compleet overzicht is te vinden in de agenda voor Twenterand op www.loes.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier