Wedstrijd tussen Arena en SDO valt in het water

0
2036

Afgelopen zaterdag reisden de spelers, speelsters, reserves, technische staf en supporters van het eerste team van SDO af naar Rhenen. De ploeg zou het daar opnemen tegen het hogere geklasseerde Arena. Vorige week verloren de Westerhaarders van koploper SEV, maar na regen komt zonneschijn, dus vertrok de ploeg met volle moed richting het midden van ons natte landje. Tijdens de anderhalf uur durende heenreis vielen een aantal dikke buien, en werd in de auto’s al gesproken over hoe fijn zaalkorfbal kan zijn: geen last van regen, wind en andere weersomstandigheden. Eenmaal aangekomen in Rhenen, maakten de spelers en speelsters zich klaar voor de wedstrijd. Een SDO’ster maakte bij het warmlopen de opmerking: ‘Het lijkt hier wel een ijsbaan!’. Hiermee bedoelde ze de gladde vloer, maar een trouwe supportster dacht dat ze het koud had. Het zonnetje in huis grapte dat Sven Kramer hier vorige week nog zijn rondjes geschaatst had. Nee, koud was het niet, de omstandigheden in de sporthal waren prima.
Nadat de spelers en speelsters van beide teams voorgesteld waren aan het publiek, floot scheidsrechter Dingemans voor het eerst. Arena startte sterk aan de wedstrijd en pakte een 2-0 voorsprong. Daarna was het de beurt aan SDO dat via twee mooie afstandsschoten de stand gelijk trok, 2-2. Opnieuw kwam Arena op voorsprong, 3-2. Ook dit keer wisten de Oranjehemden uit Westerhaar weer naast de thuisploeg te komen; na een prachtige afgemeten pass kwam een heer van SDO tot scoren, 3-3. Het regende dus doelpunten in de beginfase van de wedstrijd. Was dit een voorbode voor meer? Helaas werd de wedstrijd abrupt stilgelegd. Een medewerkster van de sporthal verrees als paddenstoelen na een regenbui, ze kwam het veld ingelopen met de mededeling dat iedereen zo snel mogelijk de zaal uit moest. Er was lekkage, het dak was zo lek als een “mandje”. In de hal stroomde het water naar beneden. Men had nog geprobeerd het water op te vangen met een emmertje (zie de foto), maar er waren teveel druppels die de emmer lieten overstromen. Het was niet veilig om verder te spelen, dus werd de wedstrijd na 7 minuten gestaakt bij een 3-3 tussenstand op het scorebord.
De SDO’ers konden dus na 7 minuten gekorfbald te hebben weer huiswaarts keren. De Oranjehemden hadden het gevoel dat men de wind door de hekken had laten waaien en dropen af naar Westerhaar. Wat er verder zal gebeuren met de wedstrijd is de vraag. Waarschijnlijk zullen de Westerhaarders nogmaals naar Rhenen moeten afreizen om de wedstrijd uit te spelen. Volgende week speelt SDO opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer hoeft de ploeg van Vincent Weghs niet zo ver te reizen. De ploeg speelt namelijk tegen een ploeg uit de regio: Blauw Zwart. Deze echte streekderby wordt gespeeld in sporthal ’n Dikken te Wierden en begint om 16:15 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier