Wat voor een burgemeester wenst Twenterand?

0
1946
Foto: RTVOost

Profielschets nieuwe burgemeester

De fractievoorzitters in de gemeenteraad hebben gisteren een start gemaakt met het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester van Twenterand. Samen zullen zij de vertrouwenscommissie gaan vormen met ondersteuning van de griffier, de gemeentesecretaris en de locoburgemeester. De fractievoorzitters hebben Gerjan Smelt gekozen tot voorzitter van deze commissie.

In de profielschets komt te staan over welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet beschikken. Om dat te kunnen bepalen wordt gekeken naar het karakter van de gemeente Twenterand, de ontwikkelingen waar de gemeente mee te maken heeft en de opgaven waar de gemeente voor staat. Over welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester in dat verband beschikken? Dat is de vraag die in de profielschets beantwoord moet worden.

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden wordt zeer nadrukkelijk geluisterd naar de inwoners, de verenigingen, organisaties, bedrijven en andere direct betrokkenen. Via een uitgebreide enquête worden zij gevraagd naar hun mening. Gerjan Smelt: “Het is belangrijk om de mening te kennen van de inwoners en alle direct betrokkenen, want uiteindelijk gaat het om hún burgemeester”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier