VVD wil Twistveen vernoemen naar Herman Slot

12
1973

slot.jpgDe VVD Twenterand wil de naam van sportpark ’t Twistveen laten wijzigen in het Herman Slot Sportpark. Het is een eerbetoon aan de enige jaren geleden overleden fractievoorzitter van de Gemeenschapspartij. Slot heeft zich volgens de VVD altijd bijzonder ingespannen voor Westerhaar. Het idee voor de naamswijziging is afkomstig van voormalig VVD-raadslid Trudy van Nederpelt.

Volgens VVD-raadslid Chris Walraven heeft hij het idee al onder de aandacht gebracht van sportwethouder Hidde Visser. En die zou aldus Walraven enthousiast hebben gereageerd. Collega-wethouder Jan Binnenmars zei bij het officiële begin van de bouw van de Brede School in Westerhaar het een aansprekend voorstel te vinden.

Introductie scheiding

De naamswijziging zou wat de VVD betreft doorgevoerd kunnen worden, wanneer de renovatie van ’t Twistveen doorgaat. Voetbalclub Voorwaarts en korfbalclub SDO krijgen daarbij zeer waarschijnlijk een kunstgrasveld. Bovendien wordt Atletiek Vereniging Twenterand mede-gebruiker van de accommodatie aan de Twistveenweg. Er wordt in dat geval een 400 meterbaan op gras aangelegd. De gemeenteraad neemt op 6 november een besluit over deze plannen.

Om een naamswijziging door te voeren, moet de VVD een verzoek indienen bij de straatnamencommissie van de gemeente Twenterand. Deze commissie geeft daarna een advies over het verzoek aan het college van burgemeester en wethouders. Het college neemt vervolgens een besluit over de naamswijziging. Volgens een woordvoerster van de gemeente Twenterand worden de gebruikers van het sportpark betrokken bij een eventuele naamswijziging.

12 REACTIES

 1. Verbindt nooit een naam van een persoon aan zoiets.
  Er zijn er heel veel die daarvoor in aanmerking komen. Denk eens aan vrijwilligers die bijna hun hele leven met hart en ziel hun vrije tijd aan bijv. het kantinebeheer van Voorwaarts hebben besteed.
  Laat het mooi zo ! Sportpark ’t Twistveen.

 2. Laat zwembad de plump in zijn huidige vorm bestaan, dan is het ook niet nodig om de Zwembadlaan om te dopen. En wat betreft de nieuwe naam voor het Twistveen zou dit zonde zijn gezien al het gehakketak binnen de gemeenteraad en B & W

 3. Laat zwembad de plump in zijn huidige vorm bestaan, dan is het ook niet nodig om de Zwembadlaan om te dopen. En wat betreft de nieuwe naam voor het Twistveen zou dit zonde zijn gezien al het gehakketak binnen de gemeenteraad en B & W

 4. Waarom hij er zijn er zoveel bij de vereniging die ook veel hebben betekent.
  Kunnen ze hem zo niet in ere houden,moet daar altijd een gebouw aan verbonden worden.
  FLAUWEKUL is dat,hij is niks meer dan een ieder ander

 5. Dus de VVD Twenterand gaat de naam beslissen voor een sportpark in Westerhaar? Waar komen ze zelf weg? Juist! Niemand uit Westerhaar. Laat de Westerhaarders zelf beslissen

 6. Wat een ophef over gewoon een idee. Iedereen mag toch een idee lanceren? Nergens voor nodig om de mensen met ideeën af te branden. We hebben juist mensen met ideeën nodig in Nederland en in Twenterand. Over deze ideeën kunnen we toch gewoon met elkaar over van gedachten wisselen? De familie moet hier natuurlijk ook bij betrokken worden. Ik vind het zeker het overwegen waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier