Vrom? burgerinitiatief loopt als een trein….

0
1119

vroomshoop_bi_c1000_001_320x200_267
Het burgerinitiatief van stichting VROM? en andere belangengroepen uit de regio loopt als een trein. Het doel van het burger initiatief is om het onderwerp landbouwontwikkelingsgebieden weer op de agenda van Provinciale Staten te krijgen.
Hiervoor zijn minimaal 1.500 handtekeningen van stemgerechtigde inwoners uit Overijssel nodig. Zaterdag stond stichting VROM? met een aantal vrijwilligers van 9:30 tot 15:00 op de parkeerplaats bij de C1000 in Vroomshoop. In deze korte tijd tekenden bijna 1.100 mensen het burgerinitiatief. Er waren zelfs mensen die speciaal hiervoor naar het winkelcentrum kwamen, omdat ze via, via gehoord hadden dat stichting VROM? daar aanwezig was.
De actie loopt nu 3 weken, in Westerhaar hebben ongeveer 900 mensen getekend, in Beerzerveld meer dan 200, ook uit de rest van de Gemeente Ommen en andere gemeenten stromen de handtekeningen binnen. Stichting VROM? schat dat tot nu toe ongeveer 3.000 mensen uit Twenterand het burger initiatief ondertekend hebben. Waarschijnlijk zal het burgerinitiatief woensdag 19 maart aan de Commissaris van de Koningin van Overijssel, Dhr. Jansen, worden aangeboden. Stichting VROM? denkt dat het totale aantal wel kan oplopen tot 4 à 5.000 handtekeningen.
De Provincie zal alle handtekeningen door een speciaal daarvoor ingehuurd bureau laten controleren op dubbele namen en niet stemgerechtigden, deze zullen er dan uitgehaald worden.
Het is duidelijk dat veel mensen het initiatief steunen, 98% van de mensen die benaderd worden, tekent het burger initiatief. Mensen die nog niet getekend hebben, maar dat wel graag willen, kunnen nog een formulier downloaden via de website www.logsweg.nl, en dit tot uiterlijk dinsdagavond 18 maart, ingevuld inleveren bij het secretariaat van stichting VROM?, Vinkenweg 3, 7676 SR Westerhaar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier