Vrijwilligers, dank je wel

0
698

afbeelding_042_bij_persbericht_mariette28.05.09_320x200_301Waardering is op zijn plaats. Waardering voor het avondje oppassen op een kind met een beperking zodat de ouders een avondje weg kunnen. Waardering voor het gezelschap houden van een gedementeerde zodat de partner naar de repetitie van het zangkoor kan blijven gaan. Voor het wandelen met een oudere met beperking omdat de partner het niet meer kan. Voor het samen naar de bibliotheek gaan omdat alleen het niet meer lukt. Voor het waken bij een terminaal zieke.
Allemaal voorbeelden van vrijwilligerswerk dat vrijwilligers van de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel dagelijks doen.
De Vrijwillige Thuiszorg bedankt haar vrijwilligers ieder jaar door het aanbieden van een uitje.
Dit jaar zijn de vrijwilligers uit alle 10 gemeenten waarin de Stichting werkzaam is, uitgenodigd in het pannenkoekenhuis in Marle. Vrijwilligers konden een workshop schilderen, bloemschikken, sierraden maken volgen. Of ze konden genieten van de prachtige omgeving van Marle, op de solex of wandelend.
De waardering wordt uitgesproken namens de mantelzorgers en mensen met een ziekte of beperking. Want door de hulp van de vrijwilligers kunnen zij de zorg beter volhouden. Voor de mantelzorger is het belangrijk om naast de zorg ook tijd voor zichzelf te hebben. De vrijwilliger helpt hierbij door de zorg over te nemen. Een uurtje in de week voelt voor mantelzorgers al heel goed.
De Vrijwillige Thuiszorg kan op hulp van heel veel vrijwilligers rekenen. Toch is er een tekort aan vrijwilligers.
Heeft u ook belangstelling om vrijwilligerswerk te gaan doen? Neem contact op met de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel voor informatie of een persoonlijk gesprek.
0548-638830. info@vrijwilligethuiszorg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier