Vragen over stopzetten grondaankopen

0
478

De ChristenUnie Twenterand maakt zich zorgen over het stoppen van het aankopen van grond voor de aanleg van de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) rond natuurgebied Engbertsdijksvenen. Dat zou bekend zijn gemaakt door Hester Maij, de Overijsselse gedeputeerde landelijk gebied.
De CU wil nu van het college van burgemeester en wethouders van Twenterand weten welke gevolgen dit besluit heeft voor plannen en projecten die al zijn voorbereid voor het gebied. Ook vraagt raadslid Henk Veurink namens de CU of er financiële middelen beschikbaar zijn gesteld die nu niet worden gebruikt.
De CU stelt voor dat de gemeente in overleg treedt met agrariërs die plannen hebben voor uitbreiding. Mogelijk ontstaan nu kansen voor de boeren om die uitbreiding te realiseren denkt de CU. De partij vindt dat de agrariërs duidelijkheid over de mogelijkheden moeten krijgen.

Tenslotte verzoekt de CU aan het gemeentebestuur om aan te geven of in Twenterand nog meer gebieden zijn die tot de EHS behoren en wat de status is van die locaties. (tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier