Voorwaarts zet zegereeks voort

0
672

vvvoorwaartslogo_171
Op een zonovergoten sportpark `t Twistveen stond de 15e speelronde op het programma. Deze keer was de tegenstander Sportclub Rijssen. De uitwedstrijd was, ondanks een veel beter Voorwaarts, nipt met 0-1 gewonnen. Toen beschikte sc Rijssen over een uitblinkende keeper Nieuwenhuis.

Voorwaarts begon de wedstrijd zonder de normaliter geheel spelende linkerflank. Linksback en aanvoerder Jan Mulder was niet geheel fit en had de afgelopen week met een griepje rondgelopen. Linkshalf Gerran Protzman was weer fit na een lichte knieblessure maar had nog maar een keer voluit kunnen trainen en linksbuiten Israël Basmaci is op vakantie. Toch bleek al snel dat Voorwaarts ook deze wedstrijd het betere van het spel had. Zeker niet dat het niveau van voor de winterstop al weer bereikt werd maar er deden zich tot enkele kleine kansjes voor.
Hendrik Jan Mensink en Thom van de Woning kwamen een paar keer goed door op links en hun voorzetten konden net niet door Theo Mulder worden binnen gewerkt. Theo raakte de bal nog met zijn grote teen maar het was net niet genoeg.
Het duurde tot de 40e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Gert Dogger nam een corner op rechts die helemaal voor de goal van sc Rijssen voorbij ging, maar Patrick Webbink was bij de achterste paal alert en kopte de bal in een uiterste poging in de verre hoek onder de lat. De 1-0 werd door Voorwaarts als een bevrijding gevierd. Scheidsrechter Baars uit Hengelo liet behoorlijk lang doorspelen en nog voor rust kreeg Gert Dogger de bal aangespeeld door Hendrik Jan Mensink. Gert schoot de bal in de draai onder in de rechterhoek en zowaar stond de 2-0 op het scorebord. Sc Rijssen zette nog één keer de aanval in en dit leidde tot een vrije trap op een meter of zes van de achterlijn. Deze werd hard en laag ingebracht en Peeters was attent bij de eerste paal en tikte keurig de 2-1 achter Dinand Stuifzandt. Een domper voor Voorwaarts zo vlak voor de thee.

In de tweede helft begon Voorwaarts iets beter te voetballen en kreeg daardoor nog enkele kansen. Vooral Theo Mulder had hierbij een paar keer de pech dat zijn schoten op de lat knalden. Natuurlijk was waakzaamheid geboden voor Voorwaarts, met name de lange ballen van de keeper Nieuwenhuis van sc Rijssen konden zomaar voor een verrassende gelijkmaker zorgen. Echter 2e aanvoerder Wilco Kivits coachte zijn medeverdedigers behoedzaam naar het einde van de wedstrijd.
Na 60 minuten wisselde trainer Jan van Beek één keer. Hendrik Jan Mensink werd vervangen door Gerran Protzman.

De conclusie van de middag was voor de supporters van Voorwaarts dat het wederom geen hoogstaand spel was maar dat we desondanks toch weer keurig met drie punten de kleedkamer ingaan. Hele belangrijke punten omdat de concurrenten Hardenberg en Kloosterhaar ook de volle drie punten pakten.