Voorwaarts wint voor het eerst dit seizoen thuis

0
688

logo-vv-voorwaarts-125.jpgSCD’83 was zaterdag de tegenstander van VV Voorwaarts op sportpark het Twistveen te Westerhaar. Doordat scheidsrechter Dhr. M. Molenmaker zich ziek had gemeld moest er op het laatste moment via de weekend dienst een andere scheidsrechter worden geregeld. Gelukkig stelde Wilco Jansen uit Zwolle zich beschikbaar en hierdoor werd de wedstrijd een bijna uur later gespeeld. Om kwart over drie was de aftrap.
Meteen werd er fel gestreden om de bal en was het SCD’83 die het heft in handen nam met een goed spelende rechtsbuiten die met twee gevaarlijke voorzetten onze verdediging en keeper direct op de proef stelden. Daarna was het Voorwaarts dat begon te voetballen en dat resulteerde in de 23e minuut in een mooie aanval van Voorwaarts. Door een mooie breedte pass van Timo ter Braak werd Israel Basmaci bereikt die meteen Gert Dogger wist te vinden.

Introductie scheiding

De goaltjesdief wurmde zich handig tussen de verdedigers van SCD door en met een schuiver bij de eerste paal kon hij de 1-0 binnen tikken. Daarna was het SCD’83 dat druk zette maar door goed keepers werk werd de rust bereikt met 1-0.
Na de rust was het Voorwaarts dat de wedstrijd dicteerde en in de 60e minuut een mooie counter uitspeelde. Via Rene Nijhof en Mark Smelt werd direct de goed spelende Robbin Jasper ingespeeld. Hij schoot de bal op het doel maar de keeper kon de bal met een katachtige sprong uit de bovenhoek halen.
Omdat SCD’83 moest scoren werd er 1 op1 gespeeld waardoor er veel ruimte kwam en Gert Dogger daar goed gebruik van maakte. De verdediging van SCD’83 wist daar niet goed raad mee, uiteindelijk was het Voorwaarts dat de mooiste kansen kreeg. Robin Jasper en de goed ingevallen Roy de Lange kregen nog mooie kansen maar gescoord werd er niet meer. Met niet altijd goed voetbal maar wel met heel veel Voorwaarts mentaliteit werd het ondanks het slechte weer een geslaagde dag voor Voorwaarts, eindelijk thuis gewonnen en sinds april van dit jaar geen tegendoelpunt geincasseerd.
Opstelling Voorwaarts: Joel Wessels, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Bernd Bove, Wout Roelofs (78. Lars Bove), Mark Smelt, Rutger Slot, Timo ter Braak, Gert Dogger, Robbin Jasper (81. Roy de Lange) en Israel Basmaci (68. Michel Lensen)