Voorwaarts wint verdiend en krijgt loon naar werken

0
1052

Een rare gewaarwording om op zaterdag middag op het sportpark te komen en er werkelijk bijna niemand rond loopt. Beide teams doen de warming-up de begeleiding staat langs de kant en verder eigenlijk niemand. We leven in een vreemde tijd en zullen er mee moeten dealen.

Voorwaarts moest nodig wat punten gaan halen om niet nu al de aansluiting met de middenmoot te verliezen. Het zelfde geld trouwens voor onze tegenstanders van vanmiddag. Beide teams hebben en schamele punt uit 2 wedstrijden.

Om half 3 floot de scheidsrechter voor het eerst en de eerste 5 minuten is het van beide zijden een rommeltje. Passes komen niet aan en het is duidelijk nog een beetje aftasten door beide teams. In de 7de minuut lijkt het 1-0 te worden. Een mooie aanval over links waaruit een corner wordt overgehouden lijkt de bal door een van de Voorwaartsen in het doel te worden gewerkt en iedereen juicht al voor een doelpunt. Echter de scheids laat doorspelen en wil van geen doelpunt weten. Er zijn wat spelers die vertwijfeld naar de grens van Wilhelmina kijken maar ja die gaat natuurlijk nooit vlaggen voor een doelpunt. Voorwaarts krijgt meer vat op de wedstrijd en is meer in balbezit dan Wilhemina maar ook is het net iets te slordig en hierdoor is het net niet gevaarlijk. Tussen de 13de en 20ste minuut gebeurt er niet veel . Een snelle spelhervatting van Dinand Stuifzandt komt via Bernd Bove bij Kilian Ekkel die de bal goed voorzet maar Mauro Slatius weet het net niet te vinden. Wel houdt de thuisploeg er een corner aan over waaruit niet veel gevaar komt. Ook Wilhelmina komt beter in het spel. Het gaat redelijk op en neer waarbij Voorwaarts de overhand heeft maar dit niet weet uit te drukken in een score. In de 26ste minuut is het de snelle links buiten van Wilhelmina die de verdediging weet te door kruizen en er wordt in eerste instantie een lichte overtreding net buiten de 16 gemaakt maar de speler blijft op de been.  2 meter verder bij een lichte schouder duw gaat hij tegen de grond. De scheids is gedecideerd, fluit en wijst naar de stip. Een zware straf maar hij kan hem geven. De bal wordt onhoudbaar hard binnen geschoten en de stand wordt tegen de krachtsverhouding in 0-1 voor de gasten uit Hengelo.

Een tegenvaller voor Voorwaarts maar het gevoel bij de wedstrijd is goed.  Voorwaarts is beter en gaat ook meteen weer vol op jacht op de bal. De duels worden gewonnen. De voorzetting is niet altijd goed maar de gelijk maker hangt in de lucht. In de 30ste minuut wordt er vanuit het middenveld een aanval opgezet door Bernd Bove die met  de goed spelende Yarnick Boertje een 1-2 opzet.  Yarnick speelt daarna de bal breed en diep op Kilian die hem strak voorgeeft. Nick Wessels zet als een spits met een neusje voor de goal zijn teen er tegen aan en in de korte hoek passeert hij de keeper. 1-1 en geheel terecht. Na het doelpunt gaat Voorwaarts door en heeft het de wedstrijd in handen. Wilhelmina krijgt geen ruimte en wordt met de rug tegen de denkbeeldige muur gezet. In de 35ste minuut lijkt de 2-1 er aan te komen. Een pass op Nick die Mauro aanspeelt maar de keeper weet de poging net te verijdelen. Een paar minuten later komen 2 spelers van Wilhelmina hard met elkaar in botsing. De aanvoerder blijft hierbij bewegingsloos liggen maar na verzorging lijkt het gelukkig mee te vallen. Voorwaarts kan de stand tot de rust op 1-1 houden alhoewel ze de betere ploeg zijn staat het nog gelijk.

Normaal gaan supporters richting de kantine en de spelers naar de kleedkamer maar de kantine zit dicht dus geen activiteit daar. De aanwezige verzorger en begeleiders blijven op het veld achter, de spelers halen een bakkie thee. Allemaal erg vreemd.

Na de thee laat de thuisploeg meteen zien wat er in de kleedkamer is besproken. Fel in de duels en overal de bal afjagen resulteert al na 4 minuten in een doelpunt. Weilhelmina moet achteruit en een corner weggeven en deze wordt genomen door Bernd Bove. In eerste instantie wordt een prima schot van Stijn van Nuil door de keeper uit de bovenhoek geranseld maar de bal komt daarmee weer voor de voeten van Bernd die hem hard en laag in het 5 meter gebied schiet. Het laatste tikje wordt door de verdediger van de gasten in eigen doel gewerkt en de 2-1 is een feit.  In de 10 minuten daarna is het Voorwaarts die de wedstrijd controleert. Wilhelmina is duidelijk even van slag en levert veel ballen in. Wilhelmina wordt gevaarlijker doordat de Voorwaarts spelers te veel uit positie lopen. Bij een van de aanvallen van de gasten moet keeper Stuifzandt alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Wilhelmina dringt in de slotfase aan maar Voorwaarts weet geen goed gebruik te maken met de geboden ruimte. Op deze manier houden ze Wilhelmina in de wedstrijd.

De laatste 5 minuten worden een beetje rommelig met lange ballen over en weer. Voorwaarts zou de rust moeten nemen en de wedstrijd rustig zien uit te spelen maar het is te onrustig. In de blessure tijd krijgt Voorwaarts nog een strafschop. Mauro stoomt op de keeper af die hem naar de grond werkt. De strafschop werd prima ingeschoten door Lars Bove die daarmee zijn 25e officiĆ«le doelpunt  voor de thuisploeg maakt, 3-1. Kort daarna fluit de goed leidende scheids voor de laatste keer en kan Voorwaarts 3 dik verdiende punten bij schrijven.

Nog minimaal 2 weken zonder publiek laten we hopen dat we daarna weer supporters mogen toelaten op het sportpark. Volgende week gaat Voorwaarts zonder publiek op bezoek bij Bruchterveld.

Verslag: H. Snoeijink