Voorwaarts wint uit met 5-3 van v.v. Wilsum

0
640

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa de winst van vorige week moest er deze week worden aangetreden tegen Wilsum door de winst van vorige week is het vertrouwen van de ploeg van trainer Borkent prima in orde, helaas is Bjorn Wessels nog niet hersteld van zijn blessure die hij bij Storica opliep.
Direct na de aftrap werd en goed gestreden en kort op de tegenstanders gedekt zodat er in de 6e minuut gelijk een mooie kans kwam voor Israël Basmaci die van de linkerkant naar binnen dribbelde en rakelings overschoot. De toon was gezet en dat resulteerde in de 14e minuut in een doelpunt doordat Michel Lensen een hoge bal over de laatste man speelde waardoor Rutger Slot er als de kippen bij was en de bal met een handig lopje over de keeper trapte. De keeper bleef kansloos achter en Voorwaarts stond op 0 – 1. Voorwaarts bouwde aan een paar mooie aanvallen en vooral de opkomende linksback Wout Roelofs was een aantal keer gevaarlijk.

Introductie scheiding

Een goede aanval over de rechterkant van René Nijhof die met zijn splijtende pass van 40 meter Israël Basmaci vond die de achterlijn zocht, die via Michel Lensen wout Roelofs bereikte. Helaas schoot Wout net naast. Een redelijke eerste helft en met een verdiende voorsprong van 1-0 ging Voorwaarts de rust in.

Na de rust was voorwaarts opnieuw de bovenliggende partij en had Wilsum niets meer in te brengen. In de 51e minuut kreeg Voorwaarts een cornerbal die werd genomen door Israël en met de wreef panklaar op het hoofd van Mark Smelt gelegd die hem in de kruising kopte en de 0-2 noteerde. Wilsum kwam niet verder dan een paar kleine kansen. Het speelbeeld was ook eenrichtingsverkeer richting doelman Wetering van Wilsum die in de 65e minuut een mooie aanval zag aankomen, eigenlijk de beste aanval van de wedstrijd. Door een steekbal van Mark Smelt op Robin Jasper kon deze de achterlijn opzoeken en met een hoge voorzet Gert Dogger bereiken die de bal lekker al glijdend in schoot, 0-3. De Voorwaarts supporters waren nog niet uitgejuicht of de 0-4 was een feit door een steekbal van Wout Roelofs op Michel Lensen die 1 op 1 kwam tegen de keeper. Hij schoof de bal breed en Robin Jasper kon de 0-4 aantekenen.
Voorwaarts wisselde in de 71e minuut. Michel Lensen maakte plaats voor Tom Meijer. Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was, eerlijk gezegd dacht ik dat ook maar in de 72e minuut keerde het tij 1-4 door een dekkingsfout van de verdediging. In de 76e minuut maakte Alwin van de Wetering een prachtig doelpunt en schoot Wilsum naar 2-4. Vervolgens kreeg Wilsum in de 83e minuut een penalty en deze werd simpel benut. Met nog 7 minuten op de klok werd het toch nog spannend en de supporters stonden met ingehouden adem te kijken. Gelukkig maakte Gert dogger met een solo in de 88e minuut de verlossende 3-5. Een goede schuiver in de verre hoek bepaalde de eindstand. Een leerzame maar wel dik verdiende winst, verder was het een sportieve wedstrijd van beide kanten, de wedstrijd werd gefloten door scheidsrechter Avci uit Kampen die een prima wedstrijd floot.
Opstelling Voorwaarts: Wessels, Ekkel, B. Bove, Sickman (82. L. Bove), Roelofs, Lensen (71. Meier), Nijhof, Smelt, Slot, Dogger, Basmaci (60. Jasper).