Voorwaarts wint na sterke 2e helft bij DES

0
240

DES en Voorwaarts hebben tientallen jaren met elkaar gestreden om de punten en na de degradatie van DES afgelopen seizoen is het dan eindelijk weer zover en kan de oude glorie in ere hersteld worden met een wedstrijd waar meestal veel inzet en strijd te zien is.
Nadat scheidsrechter Pouls exact om half drie het startsignaal geeft zien we al snel dat Voorwaarts zijn naam eer aan doet en wordt er veel op de helft van DES gevoetbald, zonder dat daar echt veel gevaar uit komt.
De eerste echte kans is voor DES, die uit een counter de bal voorlangs het Westerhaarse doel schieten.
Even later is het eerste wapenfeit van Voorwaarts een mooie aanval via de gebroeders Bove, waarbij Bernd de aanval opzet, die door Lars iets te zacht wordt ingeschoten om echt gevaar op te leveren.
Voorwaarts begint hierna steeds meer druk te zetten op de tegenstander en DES weet daar zo nu en dan met hun snelle spelers counterend onderuit te komen.
Voorwaarts scoort na zo`n 20 minuten via Kilian Ekkel, maar helaas voor alle meegereisde supporters heeft de arbitrage buitenspel geconstateerd en gaat dit feestje niet door.
In de 35e minuut gaat de al weken sterk spelende Julian Slot een duel aan waarbij hij zichzelf zodanig blesseert, dat hij even aan de kant moet voor verzorging.
Op dat moment lijkt de solide spelende achterhoede van Voorwaarts even niet bij de les.
Een indraaiende vrije bal van DES wordt in eerste instantie door doelman Stuifzand nog uit het doel gewerkt, maar de afvallende bal komt bij een DES speler terecht, die simpel de bal kan afgeven op de geheel vrij staande Jochem Top, die met een droge schuiver de 1-0 voor DES op het scorebord zet.
Julian Slot kan niet verder en wordt vervangen door Nick Wessels. Door het inbrengen van Nick gaat Voorwaarts iets anders spelen en dat zorgt ervoor dat beide partijen hun organisatie moeten aanpassen. Hierdoor wordt het spel aan beide zijdes wat rommelig en zien we tot de rust geen echte kansen meer.
Zoals deze competitie al vaak is gebeurd, hebben we een redelijk goed spelend Voorwaarts gezien, die door 1 onoplettendheid weer met 1-0 achter staat.

Gelukkig is er nog een 2e helft en daar zien we Voorwaarts sterk voor de dag komen. Al na 7 minuten spelen is het Mauro Slatius die een bal veroverd op de middellijn en via een 1:2 combinatie met Bernd Bove krijgt Mauro de ruimte om naar het doel te rennen. Mauro houdt het overzicht en legt de bal panklaar voor Kilian Ekkel die de bal eenvoudig binnen kan schieten. 1-1.

Voorwaarts heeft een overwicht in de wedstrijd maar is nog niet in staat om dit in doelpunten uit te drukken. Na zo`n 70 minuten wordt er bij Voorwaarts gewisseld en komt Roy de Lange in het veld voor de moegestreden Kevin Klos. Hierdoor kan Dylan Snippe wat opschuiven van de backpositie naar het middenveld, waardoor Voorwaarts nog wat meer power op het middenveld krijgt. Al vrij snel na deze wissel krijgt Voorwaarts een vrije bal op ruim 30 meter van het doel. Het lijkt erop dat Dylan de bal op het doel wil schieten. Het lijkt kansloos aangezien de afstand erg groot is en de keeper van DES vandaag al meermalen heeft laten zien dat hij zeker niet de zwakste keeper in deze competitie is. Toch is Dylan er klaar voor en als we zijn schot zien, lijkt het of hij alle frustratie van het eerste uur (in de teugels op de backpositie) om heeft gezet in energie en kracht, want met een ziedend hard schot, laag in de hoek, geeft hij de keeper van DES geen schijn van kans en wordt het 1-2.

Vanaf nu lijkt Voorwaarts helemaal los en zien we een Voorwaarts zoals we al tijden niet hebben gezien. Met veel vertrouwen en nagenoeg elk duel winnend, worden er veel kansen gecreƫerd.

Enkele voorzetten worden net gemist of door de keeper van DES uit het doel geranseld. Lars Bove schiet een open kans hard op de lat.

Toch is het Lars Bove die even later de 1-3 binnen weet te werken. Een prima voorzet van Thomas Olsman wordt door Lars op waarde geschat en hij kopt de bal hard , via onderkant lat, tegen de touwen.

Als we in de blessuretijd zitten krijgt Kilian Ekkel een open kans, 1 op 1 tegen de keeper, die hij niet weet te verzilveren.

Maar even later is het dan toch zijn beurt om als overwinnaar uit het duel met de keeper te komen.

Kilian weet 2 verdedigers van zich af te houden en schiet de bal met een prachtige lob achter de doelman van DES en daarmee zet hij de eindstand van 1-4 op de borden.

Heeft DES dan in de 2e helft aanvallend helemaal niets laten zien? Nee eigenlijk niet, de verdediging van Voorwaarts stond erg goed te spelen, waardoor de gehele 2e helft gericht kon worden op het onder druk zetten van de tegenstander en het mogelijk scoren van doelpunten.

Prima wedstrijd (vooral 2e helft)  gespeeld met voldoende doelpunten. Dat smaakt naar meer. Dat kan volgende week, want dan komt Kloosterhaar 1 op bezoek op sportpark `t Twistveen. Kloosterhaar is weer op volle oorlogssterkte, wat te zien is in hun uitslagen van de laatste weken.

Dat kan weer een mooie pot voetbal worden, we gaan het zien.

Zaterdag  18 november 14.30 uur      Voorwaarts 1 –  Kloosterhaar  1

Opstelling:  D. Stuifzand, D. Snippe, C. Sickman, S. Scherphof, T.Olsman, L. Bove, J. Slot (N. Wessels), K. Klos (R. de Lange), B. Bove, M. Slatius ( D. Heerkes), K. Ekkel.