Voorwaarts wint met goede inzet lastige uitwedstrijd van Drienerlo

0
613

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoorwaarts speelde zaterdag de 2de wedstrijd na de winterstop hoewel we geen echte winter hebben gehad. Vorige week wist Voorwaarts 1 punt te behouden en dit was voor de trainer en team een mooie start. Nu stond Drienerlo op het menu dat een goed spelend team heeft waar Voorwaarts altijd moeite mee heeft. Voor de begeleiding toch nog een puzzel want de ziekenboeg is nog steeds niet leeg. Israel Basmaci en Wout Roelofs kunnen nog niet spelen maar deze keer viel ook topscorer Gert Dogger tijdens de laatste training uit met een blessure.

Om half 3 floot de scheidsrechter voor het eerst en Drienerlo kwam razendsnel uit de startblokken. Voordat Voorwaarts goed en wel op de plek stond was Drienerlo al begonnen aan hun eerste
aanval om een snelle voorsprong af te dwingen. Al in de 3de minuut moest Dinand Stuifzandt handelend optreden om niet al de bal uit het net te moeten halen. Drienerlo drukte door en zette Voorwaarts vast op hun eigen helft en werd gedwongen om steeds de verkeerde beslissingen te nemen. Hierdoor was Voorwaarts niet bij machte om de bal in de ploeg te houden. Na een kwartier te hebben gespeeld kreeg Voorwaarts een beetje grip op het spel van Drienerlo en na en mooie snelle
aanval kon Jordy Harms voor het eerst deze middag de doelman van Drienerlo testen. De rest van de
1ste helft was het Drienerlo wat iets meer van het spel had dan Voorwaarts. Toch kwam Voorwaarts steeds beter in het spel en won in het laatste kwartier voor rust bijna alle duels. Voorwaarts had in die fase de mooiste kansen maar echt gevaarlijk werd het team niet en met een stand van 0-0 konden de spelers aan de thee.

Na de rust was het wederom Drienerlo die fanatiek begon. In de eerste minuut na rust kreeg het team een geweldige kans maar de spits schoot de bal net over het doel. In de 48ste minuut kreeg Drienerlo een vrije trap op de rand van de 16 meter en kon keeper Stuifzandt prachtig redding brengen. Een paar minuten later deed zich een soort gelijke overtreding voor, nu rechts van het doel en wederom was het de keeper die de bal netjes uit de bovenhoek plukte. Vanaf dat moment was het Voorwaarts die het spel ging maken. Er werd korter gedekt en Voorwaarts zocht steeds meer de aanval. In de 55e minuut kreeg Tim Harms de bal en met een prachtige loepzuivere pass stuurde hij Jordy Niks de diepte in die beheerst de 0 – 1 aantekende.

In de daarop volgende minuten kreeg Voorwaarts de kans om de wedstrijd te beslissen. De verdedigers van de thuisploeg kwamen constant een stap te laat en de aanvallers van Voorwaarts kregen een paar mooie kansen echter verzuimden ze de wedstrijd in het slot te gooien. Drienerlo kwam na de 0-1 niet meer in het spel en Voorwaarts kreeg de ruimte om te voetballen. Er waren vele kansen voor invaller Bram Visser (3x) en Bernd Bove maar deze wisten niet te scoren. Vooral de aanvallen over de zijkanten waren een grote plaag voor de gastheren. Het duurde tot in de 90ste minuut dat Jordy Harms een diepte pass goed inschatte, de doelman van Drienerlo uitkapte en met links doel trof. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.
Gezien de 2de helft een verdiende stand en Voorwaarts is met 4 punten uit 2 wedstrijden na de winterstop goed begonnen. Met name de strijdlustigheid en de overtuiging om te winnen was goed aanwezig bij het team uit Westerhaar. Volgende week ontvangt Voorwaarts Oranje Nassau uit Almelo op het eigen sportpark en we hopen dat Trainer Deijk met zijn staf en team de goede lijn kan doorzetten.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzand, B. Wessels, Nijhof, Slot, L. Bove, T. ter Braak, Smelt, B. Bove, J. Niks (Teunis), J. Harms en T. Harms (Visser)