Voorwaarts wint in slotfase van Almen.

0
893

981_479Zaterdag 7 maart stond de thuiswedstrijd tegen Almen op het programma. Dhr Assink uit Hengelo was voor deze wedstrijd door de KNVB als leidsman aangesteld.

Onder zonnige omstandigheden werd er om14:30 uur afgefloten voor het duel tegen de rode lantaarn drager van de derde klasse D. Maar in de begin fase was het verschil in de ranglijst op het veld niet terug te vinden. De Almenaren voetbalden leuk mee en beide ploegen kregen kansjes. Zo was het de voorwaarts doelman Dinant Stuifzandt die in de beginfase een paar keer handelend moest optreden om zijn doel schoon te houden. Na een half uur spelen komt Voorwaarts tot het besef dat tempo omhoog moet om de drie punten in de knip te kunnen houden. Met het hogere tempo heeft Almen duidelijk meer moeite en het komt steeds meer onder druk te staan. Maar de Voorwaarts aanval weet in de eerste helft het net nog niet te vinden.

Na de thee pakt de Westerhaarse ploeg de draad onmiddellijk weer op en zette Almen onmiddellijk onder druk. Almen komt niet verder dan de kaarten op het counter spel te zetten. Voorwaarts kreeg kansen maar deze werden nog niet verzilverd. In de 59ste minuut kwam Voorwaarts goed weg doordat een snel uitgevoerde counter op de paal strande. Voorwaarts zocht nog nadrukkelijker de aanval een de hoeveelheid kansen stappelden zich op en het eerste Voorwaarts doelpunt leek slechts een kwestie van tijd. Maar de Almense doelman hield zijn ploeg telken male in de race. Zo hield hij een inzet van Gert Dogger van de doellijn en had hij het nodige geluk toen diezelfde Gert Dogger zijn schot via de paal weer het veld in zag gaan. Een kwartier voor tijd ging een schot van Gerran Protzman via de vuisten via dezelfde doelman ook weer uit het doel. De tijd voor de ploeg van Tonnie van Veen begon nu toch wel te dringen en hij bracht twee frisse spelers in het veld, Han Boertje en Wout Roelofs werden gebracht. In de 88ste minuut komt dan eindelijk het verlossende doelpunt. De afgeslagen bal, vanuit de vrijetrap van Gert Dogger, werd door Theo Mulder in een keer op de pantoffel genomen. Met een snoeiharde schot wist het de doelman te verschalken en hiermee zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong te zetten. Voor Almen was het zuur dat dit doelpunt twee minuten voor tijd viel, maar de overwinning was gezien het vertoonde spel van de Westerhaarders wel terecht.(VVVoorwaarts)

Volgende week speelt Voorwaarts de lastige uitwedstrijd tegen SVVN uit Nijverdal, deze wedstrijd begint om 14:30 uur.