Voorwaarts wint fraai in Dinxperlo

0
624

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe eerste competitie wedstrijd na de winterstop zou wel eens bepalend kunnen zijn voor het vervolg van de competitie. Hoewel in de reeks oefenwedstrijden geen enkele nederlaag werd geleden, zou het deze zaterdag wel eens erg moeilijk kunnen worden. In Dinxperlo, tegen DZSV, ontbraken er door schorsingen, blessures, vakantie en werk een groot aantal basisspelers.
Hierdoor moest trainer Ronald Dams met een aangepaste opstelling starten waardoor er met een zeer jonge verdediging werd gevoetbald.
In de eerste vijf minuten waren er direct al een paar kleine kansjes voor Voorwaarts. Gert Dogger en Jordy Niks wisten het net echter niet te vinden. Het volgende kwartier was voor DZSV dat diverse mogelijkheden kreeg. Dinand Stuifzandt redde een paar keer goed en de scherpte ontbrak ook een beetje bij de spitsen van DZSV. Toch kwam DZSV in de 18e minuut op voorsprong. Na een snelle counter over de rechterflank kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Sander Siemes, die de 1-0 binnenschoot.

Door een mooie steekpass van Bernd Bove kwam Roy de Lange vrij voor keeper Michiel Sins die de bal ternauwernood tot corner kon verwerken. In de 22e minuut was het Gert Dogger die op aangeven van Wout Roelofs de 1-1 binnenschoot. DZSV bleef de aanval zoeken en wederom was het Dinand Stuifzandt die met prachtige reddingen zijn doel schoon hield. Ook Voorwaarts bleef voetballen en na een prachtige combinatie was het uiteindelijk Roy de Lange die de 1-2 scoorde. In de 40e minuut werd een corner van Michel Lensen door Gert Dogger binnen gekopt. Met een 1-3 voorsprong ging Voorwaarts de rust in.
Na de thee bleef Voorwaarts de aanval zoeken en een snel doelpunt zou de wedstrijd wellicht definitief in het slot gooien. De meegereisde supporters werden op hun wenken bediend want in de 53e minuut kon Jordy Niks uit een corner de bal bij de achterste paal zomaar in het net tikken. De ban was gebroken en de spelers van DZSV leken zich bij een nederlaag neer te leggen. In de minuten die volgden kreeg Voorwaarts kans op kans. Binnen tien minuten waren het opnieuw Gert Dogger en Jordy Niks die het net vonden en de eindstand op 1-6 brachten. Met Jordy Harms voor Roy de Lange, Jordi Smit voor Bjorn Wessels en Robbin Jasper voor Jordy Niks gaf Ronald Dams de reserves ook nog speelminuten. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kon Voorwaarts terugkijken op een zeer geslaagde middag die de lange busreis terug naar huis wel heel plezierig maakte. Met een jonge ploeg van gemiddeld nog geen 22 jaar was DZSV verslagen, een ploeg waar de laatste jaren in uitwedstrijden niet was gewonnen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen BZSV uit Borne. Een tegenstander waartegen men nog iets goed te maken heeft.

Opstelling Voorwaarts: Dinant Stuifzandt, Bjorn Wessels (Jordi Smit 73e), René Nijhof, Bernd Bove, Wout Roelofs, Michel Lensen, Theo Mulder, Rick Teunis, Roy de Lange (Jordy Harms 68e), Gert Dogger, Jordy Niks (Robbin Jasper 82e)