Voorwaarts wint eenvoudig de derby van SVV-56

0
676

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe laatste wedstrijd die voor de winterstop voor Voorwaarts op het programma stond was een derby tegen SVV’56. Voor de mannen uit Sibculo de derby van het jaar, voor Voorwaarts een wedstrijd om bovenin te blijven mee doen.
Na het verlies van vorige week was het voor Marcel Borkent deze week zaak het team op scherp te krijgen voor deze wedstrijd. Gezien de ranglijst moest het niet moeilijk worden maar iedereen weet van dit soort wedstrijden dat je al gauw iets van onderschatting kunt krijgen.
Om half 3 floot scheidsrechter Schumacher af voor de eerste keer deze middag. Voorwaarts begon goed en was op alle fronten meteen scherp en veelal in bal bezit zonder echt gevaarlijk te worden. In de 10de minuut kwam de eerste kans voor Voorwaarts. Michel Lensen wilde een diepte pas voor geven waarbij hij wellicht beter zelf had kunnen schieten. Doordat Voorwaarts in de verdediging man tegen man speelde en SVV’56 de bal handig tussen de linies speelde werden de gastheren al een paar keer gevaarlijk en resulteerde dat in de 14e minuut in een doelpunt van SVV’56. Via een snelle combinatie kon de spits van SVV’56 vrij voor keeper Dinand Stuifzandt opduiken en de 1 – 0 aantekenen. Het leek wel of Voorwaarts dit nodig had want vanaf dat moment zette het team goed druk en dwongen kansen af. In een tijdsbestek van iets meer dan een minuut boog Voorwaarts de achterstand om naar een voorsprong.

In de 19e minuut kwam Voorwaarts op 1-1 door een fraaie goal van Israel Basmaci en een minuut later viel wellicht de mooiste goal van deze middag. Robbin Jasper werd op de punt van de 16 met een tegenstander in zijn rug aangespeeld, draaide goed weg van de tegenstander en schoot een fraaie boogbal over de keeper in de verre hoek en de 1-2 was een feit.
Echter de ploeg van trainer Gerald Willems was nog niet uit het veld geslagen door deze doelpunten en bleef voetballen. Voorwaarts was de bovenliggende partij maar ook SVV’56 bleef gevaarlijk op de counter spelen. De beide vleugel spelers maakten het onze verdedigers een aantal keren moeilijk en wisten een paar mooie voorzetten af te leveren bij hun spits. In deze periode moest Dinand Stuifzandt een aantal keren handelend optreden. In de 31e minuut wist SVV’56 zich terug te vechten in de wedstrijd en werd de 2-2 aangetekend door een prachtige voorzet die bij de tweede paal goed werd ingekopt.
Voor Voorwaarts het sein dat er nog een schepje bovenop moest om vandaag de punten mee te kunnen nemen uit Sibculo. Na een paar minuten wist Rutger Slot zich door de verdedigers heen te manoeuvreren en de 2-3 te maken, en net als in het begin direct na de spelhervatting wist Robbin Jasper zijn tweede van deze middag aan te tekenen. Hiermee werd de rust stand bepaald op 2-4.
Na de thee was de wedstrijd gespeeld. SVV’56 wilde nog wel maar kon er niet meer door komen. De verdedigers van Voorwaarts waren genoeg gewaarschuwd in de eerste helft en gaven geen kansen meer weg in het twede deel van de wedstrijd. Het duurde echter tot in de 78e minuut voordat de meegereisde supporters weer konden juichen. De in de tweede helft meer aanwezige Gert Dogger pikte zijn doelpunt mee en zette met een geplaatste bal de 2-5 op het scorebord. Net hiervoor was Mark Smelt vervangen door Jordy Niks. Deze wissel kwam net te laat want in zijn laatste actie liep Mark nog wel tegen een gele kaart aan die hem voor de eerste wedstrijd in 2014, uit bij SVI, aan de kant zal houden. Gelijktijdig werd Wout Roelofs vangen door Lars Bove die vanaf dit moment definitief aan de 1ste selectie is toegevoegd . Ook werd Rutger Slot nog vervangen voor Coen Sickman. In de slot minuten van de wedstrijd wist Robbin Jasper nogmaals het net te vinden en met een prachtige lob over de keeper de stand op 2-6 te zetten, zijn eerste hattrick in het vlaggeschip van Voorwaarts..
Een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft waar Voorwaarts op een nette 3de plaats staat en nog veel in eigen hand heeft. De eerste wedstrijd na de winterstop is de uitwedstrijd tegen de nummer 2 uit deze klasse SVI.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Bernd Bove, Wout Roelofs (Lars Bove), Rutger Slot (Coen Sickman), Michel Lensen, Mark Smelt (Jordy Niks), Gert Dogger, Israel Basmaci en Robbin Jasper.