Voorwaarts Westerhaar eert gouden landskampioenen met prachtige terugblik

0
1709

img-4880-kopie.jpgOp zaterdag 2 juli was het precies 50 jaar geleden dat voetbalvereniging Voorwaarts landskampioen van het amateurvoetbal werd. Omdat dit een zeer unieke prestatie was en nog door geen enkele club uit de gemeente Twenterand en directe omgeving ooit is gelukt is Voorwaarts trots op die prestatie van de spelers uit die tijd.
Daarom organiseerde Voorwaarts een jubileumfeest waar alle spelers en betrokkenen van die tijd werden uitgenodigd. Nadat Voorzitter Gerhard Aalderink hen trots verwelkomden werd er een wedstrijd gespeeld tussen de huidige selectie tegen de jongste spelertjes die werd bekeken door de toenmalige spelers en alle andere genodigden. De wedstrijd stond onder leiding van Piet van Dijk, de zoon van de helaas overleden toenmalige voorzitter Sieds van Dijk.

Daarna volgde er een historische terugblik onder leiding van Ron Legebeke

Introductie scheiding

die dit gecombineerd had met een quiz met allerlei vragen over het seizoen 1965-1966. Het werd een prachtige terugblik waarbij humor en kippenvel elkaar afwisselden.
Nadat burgemeester Visser de groep met lovende woorden toe had gesproken ontvingen alle genodigden een mooi aandenken van de vereniging die was aangeboden door de supportersvereniging van Voorwaarts.

 

Het was een prachtige middag waarbij de spelers en publiek vele herinneringen konden ophalen. Voorzitter Aalderink sloot de middag af met de woorden: We zijn ook na 50 jaar nog super trots op jullie prestatie en we zullen dit als vereniging nooit, nooit vergeten. Een klein clubje uit een klein dorpje Westerhaar – Vriezenveensewijk had het onmogelijke geflikt en werd in 1966 de beste van heel Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier