Voorwaarts verliest van koploper

0
583

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa de prachtige overwinning vorige week tegen SVI, stond vandaag de wedstrijd tegen koploper Zwolsche Boys op het programma. Door blessures en schorsingen was ook weer een puzzel voor trainer Marcel Borkent. Zonder René Nijhof, Michel Lensen, Israël Basmaci en Mark Ekkel werd er afgetrapt. Al in de eerste minuut waren de Zwollenaren gevaarlijk maar de bal verdween gelukkig aan de goede kant langs de paal. Een paar minuten later werd Jordy Harms aangespeeld en zijn rush werd beloond. In de verre hoek schoof Jordy de bal binnen en de 0-1 was een feit. Zwolsche Boys liet verzorgder voetbal zien en Voorwaarts moest alle zeilen bijzetten om deze voorsprong vast te houden. Toch werd de rust bereikt met de 0-1 tussenstand.

Met een ongewijzigd team werd er aan de tweede helft begonnen. Zwolsche Boys bleef aandringen, maar geleidelijk aan kreeg Voorwaarts meer grip op de wedstrijd. In de 67e minuut kwam Israël Basmaci voor Gerran Protzman en ook Zwolsche Boys paste een wissel toe. Deze wissel bleek een gelukkige want koud in het veld werd Dinand Stuifzandt gepasseerd en stond de 1-1 op het “scorebord”. In de 80e minuut leek het toch nog de goede kant op te gaan. Na een mooie aanval kreeg Israël de bal en zijn schot ging rakelings naast. Ook Jordy Harms kreeg een mogelijkheid om door te gaan maar hij werd ten onrechte terug gefloten wegens buitenspel. Kampioen wordt je vaak omdat het geluk dan ook een rol gaat spelen. Ook deze middag was dat het geval, in de laatste minuut van de officiële speeltijd was het Niels Goedegebuur die een corner in één keer achter Dinand Stuifzandt schoot. Fout of geen fout deed er niet meer toe, de overwinning was voor Zwolsche Boys die het kampioenschap niet meer mis kunnen lopen. Voor Voorwaarts zit de competitie er op, er vanuit gaande dat volgende week de voorsprong van 2-1 tegen ZAC in de resterende tijd (21 minuten) word vastgehouden.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Coen Sickman, Theo Mulder, Bjorn Wessels, Rutger Slot, Bernd Bove, Gerran Protzman (67e Israël Basmaci), Wout Roelofs (85e Mark Ekkel), Gert Dogger en Jordy Harms (86e Thom van de Woning)