Voorwaarts verliest van een doortastend Kloosterhaar

0
298

Zaterdag 18 november kreeg Voorwaarts  bezoek van de buren uit Kloosterhaar die de laatste weken goede uitslagen laten zien. Voorwaarts lijkt ook op de goede weg na de 2 opeenvolgende overwinningen, waardoor deze wedstrijd cruciaal lijkt om te bepalen wie van de twee hun goede reeks kan vasthouden.
Voorwaarts is niet geheel blessurevrij uit de wedstrijd van afgelopen week tegen DES gekomen, waardoor er met een iets gewijzigde eerste elf gestart wordt.
Voorwaarts begint aardig goed aan de wedstrijd wat al vrij snel resulteert in een schietkans voor Bernd Bove. Zijn schot gaat via een hoofd van een verdediger over het doel.
Kloosterhaar is niet echt onder de indruk en komt steeds beter in de wedstrijd. Na zo`n 10 minuten is de eerste grote kans van Kloosterhaar te zien, maar Dinand Stuifzand weet de kopbal van Mark Boshove nog net via de lat over het doel te tikken.
Kloosterhaar krijgt het betere van het spel en krijgt enkele goede mogelijkheden, maar doelman Stuifzand of de paal staan een voorsprong van Kloosterhaar in de weg.
De laatste 10 minuten voor rust begint Voorwaarts weer iets meer uit hun schulp te komen. Een voorzet van Dylan Snippe wordt door Mauro Slatius rakelings over het doel geschoten.
In een scrimmage in het 16-meter gebied van Kloosterhaar is het Kilian Ekkel die zijn inzet half geblokt ziet worden waarna de bal over het doel verdwijnt.

Ruststand is 0-0.

Bij Voorwaarts worden Jordy Harms en Wout Roelofs in het veld gebracht.
Ondanks de wissels blijven we ook in de 2e helft een soortgelijk beeld zien als de 1e helft.
Beide teams zijn aardig aan elkaar gewaagd, maar Kloosterhaar is in de duels meestal de overwinnaar en laat regelmatig zien dat ze niet van plan zijn iets weg te geven.
Er wordt mannelijk gevoetbald en vooral de ervaren mannen van Kloosterhaar zijn lastig te bespelen.
Toch is het Voorwaarts die de 1e grote kans van de 2e helft krijgt.
Een vrije bal wordt door Dylan Snippe perfect achter de verdediging gelegd, waar Wout Roelofs de ruimte krijgt om vrij in te koppen. Wout kopt de bal net langs de 2e paal, zodat ook deze kans geen doelpunt oplevert.
Rond de 60e minuut krijgt Sander Scherphof een behoorlijke tik , maar hij lijkt in 1e instantie door te kunnen. In de opvolgende aanval van Kloosterhaar moet Sander volle bak gaan om zijn sprintduel te winnen. Dat lukt, maar hij kan niet verder. Helaas is de bal nog in het spel en weet Kloosterhaar van deze situatie slim gebruik te maken. De organisatie bij Voorwaarts is even weg en het is Mark Boshove die de 0-1 binnen schiet.
Andreas Thijssen komt bij Voorwaarts Sander Scherphof vervangen. Het is voor Andreas geen gelukkige invalbeurt, want al vrij snel na een duel op het middenveld blesseert hij zich zodanig, dat ook  hij vervangen moet worden.
Ondertussen is Kloosterhaar bezig om de wedstrijd binnen te slepen. Uit een goede voorzet is het weer Mark Boshove die de 0-2 binnen kopt.
Voorwaarts probeert nog iets te forceren door Jordy Harms en Nick Wessels zo diep mogelijk te posteren. Dat levert nog enkele schietkansen op.  Maar zoals de gehele wedstrijd al het geval is, de spelers van Kloosterhaar zitten er bovenop en blokken of toucheren de schoten zodanig, dat er geen doel wordt getroffen.

Voorwaarts verliest van een doortastend Kloosterhaar die vanaf de eerste minuut hebben aangetoond waar ze voor gekomen zijn, de 3 punten.
Voor Voorwaarts is het te hopen dat de blessures meevallen en dat er volgende week in de uitwedstrijd tegen Bruchterveld weer een strijdig en scorend Voorwaarts te zien is.

Zaterdag 25 november    Bruchterveld 1  –  Voorwaarts 1      14.30 uur

Opstelling: D. Stuifzand, T. Olsman, C. Sickman, S. Scherphof (A. Thijssen) (N. Wessels), R. de Lange (W. Roelofs), L. Bove, D. Snippe, K. Klos (J. Harms), B. Bove, M. Slatius, K. Ekkel.