Voorwaarts verliest opnieuw

0
2017

Voor beide teams waren de belangen groot. Marienberg met 26 en Voorwaarts met 25 punten bivakkeerden net boven de beruchte 12e plaats. De spanning stond er dus vol op. Het 1e half uur lag het initiatief bij de thuisploeg zonder echt grote kansen te creĆ«ren. Toch viel in deze fase het belangrijkste moment van de 1e helft te noteren.  Gert Dogger kwam vrij voor doelman Altena, speelde de bal er langs, Altena was te laat voor de bal en blokkeerde de doorgang van Gert. Heel Voorwaarts, maar ook een groot deel van de sympathieke Marienberg aanhang, zagen hier een penalty in.  Echter niet de jonge scheidsrechter waar 9 van de 10 dit wel zouden zien. Misschien was deze beslissing wel beslissend voor de wedstrijd. We zullen het nooit weten. In het laatste kwartier kwam Marienberg steeds beter in hun spel. Met de beste kans voor Plaggemars. Hij mikte naast.

Marienberg kwam ook beduidend beter uit de kleedkamer. En in de 51e minuut leverde dit al bijna de openingstreffer op. Dani vd Veen zag zijn kopbal via de onderkant lat net voor de lijn weer het veld inkomen. De minuten daarna waren voor Voorwaarts.  Maar de kansen waren niet aan Dogger, Tim Harms en vooral aan invaller Bram Visser( min 60) besteed. Laatst genoemde faalde oog in oog met keeper Altena die met een goede reactie zijn doel schoon hield. Plotseling was het raak aan de andere kant. In de 62e minuut opende Erjan Lamberink met een zeer fraai schot vanaf links ala Zyech de score: 0-1. Voorwaarts was aangeslagen. Het broze zelfvertrouwen werd nog meer op de proef gesteld. Plaggemars mistte nog een goede kans (68). In de 70e minuut moest Jordy Wolters noodgedwongen met een knieblessure naar de kant. Spits Nick Wessels kwam voor hem. Want Voorwaarts moest risico’s nemen.  Helaas kwam daar niets van terecht, want in de 74e minuut counterde Marienberg naar 0-2. Kevin Bolks was de maker van de bevrijdende treffer. De strijd was beslist. Voorwaarts probeerde het nog wel, maar Marienberg bleef vrij eenvoudig overeind.  Zo wordt de wedstrijd van volgende week, uit bij DES, nog belangrijker.

Berghuis (hij verving zeer verdienstelijk de geblesseerde Stuifzandt; de Lange (46 Scherphof), B. Wessels,  Wolters( 70 N Wessels), Slot ; Boertje,  Klos, Harms,  Roelofs; Dogger, Slatius (48 Visser)