Voorwaarts verliest in Nieuwleusen

0
613

logo_vv_voorwaarts_125Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Nieuwleusen op het programma. Trainer Tonnie van Veen kon over een bijna fitte selectie beschikken, alleen Gerran Protzman moest geblesseerd aan de kant blijven. In de midweekse wedstrijd in de Beltona competitie tegen Den Ham speelde de liesblessure weer op. Met Wout Roelofs als vervanger begon Voorwaarts goed aan de wedstrijd. In de eerste minuten waren er al een paar kleine kansjes voor onder andere Gert Dogger. Echter het vizier stond bij Gert nog niet op scherp. Scheidsrechter Brandenbarg uit Arnhem gaf in het eerste kwartier al vier gele kaarten, waarvan de meesten door het publiek niet werden begrepen.
Eén van die onbegrijpelijke beslissingen leidde in de 11e minuut tot een vrije trap voor Nieuwleusen. De bal werd uiteindelijk strak voor de goal voor gegeven en Jan Fictorie kon met een licht tikje keeper Dinand Stuifzand verrassen en de 1-0 op het scorebord brengen. De verdere eerste helft had Voorwaarts het meeste balbezit maar dit leverde geen doelpunten op.
De tweede helft startte Voorwaarts fanatiek. De bal werd goed en snel rondgespeeld wat voor de vele meegereisde supporters de hoop op een snelle gelijkmaker steeds groter maakte. In de 50e minuut was het dan eindelijk zover, Israël Basmaci speelde de bal naar Gert Dogger die zich deze kans niet onbenut liet en de 1-1 strak binnenschoot. Nog geen vijf minuten later werd op het middenveld balverlies geleden en Nieuwleusen kwam er snel uit. Carlo Harink, die net een minuut in het veld stond, schoot de bal fantastisch in de linkerbovenhoek. Deze snelle 2-1 was een domper voor Voorwaarts. Toch bleef Voorwaarts de aanval zoeken, wat de kans op snelle counters van Nieuwleusen met zich mee bracht. Bij één van die counters maakte Rutger Slot volgens de scheidsrechter een overtreding die met een strafschop werd bestraft. Rick Jansen wist hier wel raad mee en scoorde de 3-1. Dat het uiteindelijk nog 4-1 werd uit weer een goede counter was voor Nieuwleusen een prachtig slot van deze middag. Een geflatteerde maar uiteindelijk wel terechte overwinning voor de mannen van trainer Jan Peter Jonkman. Over twee weken kan Voorwaarts de draad weer oppakken in de thuiswedstrijd tegen Avereest.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Rutger Slot, Michel Smit, Theo Mulder, Frank Leushuis, Mark Smelt, Robin Smits (73e Michel Lensen), Mark Ekkel, Gert Dogger, Israel Basmaci en Wout Roelofs.