Voorwaarts verliest in eerste half uur van IJVV

0
1819

Trainer Beverdam kon niet beschikken over zijn sterkste opstelling. Jordy Harms en Jordy Niks waren de hele week ziek en begonnen vanaf de bank. Bram Visser werd de 2e sprits naast Gert Dogger.
Onder prima weersomstandigheden werd er om half 3 begonnen. IJVV liet meteen zien waarom ze hoog op de ranglijst staan en gaven de oranjehemden geen ruimte in de opbouw. Na een eerste waarschuwing via een 1-2 dwars door het centrum waarna spits Kardag de bal iets te ver voor zich uit speelde was het in de 12e minuut wel raak. Na een identieke 1-2 dwars door het centrum van de thuisploeg werd dit keer de spits uit balans gebracht door een verdediger van Voorwaarts waarna scheidsrechter Klein Ganzeij die een prima wedstrijd floot naar de stip wees. Kardag maakte geen fout en zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Kort daarna kreeg Voorwaarts haar eerste kans na een prima combinatie maar Bram Visser kon zijn voet er niet achter krijgen.
IJVV speelde in die fase goed en met name Ozhan Kardag en Hicham Ziyech waren een plaag voor Voorwaarts. Met name de laatst genoemde liet met prachtige acties zien waartoe hij in staat is. Zelfs voor een Voorwaarts supporter was dat prachtig om te zien. In de 16e minuut resulteerde dat in een tweede doelpunt. Een pass van een middenvelder op spits Kardag die volgens alles en iedereen van Voorwaarts en IJVV behalve de grensrechter van Voorwaarts buitenspel stond bezorgde hem een vrije doortocht richting keeper Stuifzandt. Hij omspeelde de sluitpost van Voorwaarts met een goede beweging en tekende de 0-2 aan. Voorwaarts bleef het proberen maar IJVV was in die fase veel beter. Lars Bove kreeg nog een mooie kans maar zijn geplaatste schot ging net over de kruising. IJVV bleef gevaarlijk. Een prachtige pass van Ziyech over de gehele breedte belande bij de rechtsbuiten. Zijn voorzet kon door keeper Stuifzandt worden onderschept maar de bal viel via zijn vuisten in de voeten van Tim Roeland die in de 25e minuut de 0-3 aantekende. Een afstraffing hing in de lucht voor Voorwaarts. Binnen het half uur was de wedstrijd gespeeld. De bezoekers raakten nog via een prachtig schot de kruising. Toch liet Voorwaarts zich niet van zijn stuk brengen en bleef het proberen. Vlak voor rust resulteerde dat in de cadeautje van IJVV. De doelman dacht Bram Visser simpel uit te kunnen spelen maar zag zijn eigen verdediger over het hoofd. Het balverlies was een simpele prooi voor Bram Visser die met een handig boog balletje de 1-3 vlak voor de rust kon vastleggen.
Na de rust ontstond er een heel andere wedstrijd. Voorwaarts begon fel en beter dan IJVV dat dacht de overwinning makkelijk te kunnen meenemen. Na 5 minuten kreeg Gert Dogger een prima kans. Via een mooie dieptepass schoot hij hard richting doel. De keeper keerde de bal met enig fortuin. De bal ging bijna onder hem door maar via de onderkant van zijn arm wist hij een doelpunt te voorkomen. Voorwaarts kreeg meer kansen. Bram Visser stuitte tot 2 maal toe op de keeper en Gert Dogger schoot een vrije trap via de vingertoppen van de keeper net naast. IJVV beperkte zich tot countervoetbal en dat resulteerde in de 67e minuut via snelle combinaties in het derde doelpunt van Kardag, 1-4. Wedstrijd gespeeld, over en uit. Voorwaarts probeerde het publiek te laten zien dat het wel op de goede weg is en bleef aanvallen. Jordy Harms kwam in het veld voor Gert Dogger en die kreeg kort daarna een vrije doorgang maar kon de bal niet goed controleren om gevaarlijk te worden. In de 75e minuut werd het nog 2-4. Een prima pass van Tom Meijer bereikte Bram Visser die liet zien dicht bij een basisplaats te zijn. Met een mooie schuiver passeerde hij de doelman voor de tweede keer, 2-4. Voorwaarts zette nog een keer aan en nam risico’s. Daardoor kreeg het nog een goede kans voor opnieuw Bram Visser maar zijn kopbal ging in vrije positie naast. IJVV kreeg via een aantal counters nog een aantal mogelijkheden maar er werd niet meer gescoord.
Voorwaarts verliest deze wedstrijd dus in het eerste half uur. In dat gedeelte lieten de gasten zien dat ze meer kwaliteit in huis hebben maar Voorwaarts verweerde zich in de rest van de wedstrijd prima en kan terug kijken op een prima 2e deel van de wedstrijd. Volgende week de 4e achtereenvolgende thuiswedstrijd wanneer WVF op bezoek komt.