Voorwaarts verliest in blessuretijd en verliest dure punten

0
631

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoor trainer Borkent was het een hele puzzel om een goede opstelling te maken. Vaste krachten als Israel Basmaci, Mark Smelt en Michel Lensen konden niet spelen om allerlei redenen, echter een selectie bestaat uit 18 man dus voor de invallers een mooi moment om de trainer en supporters te laten zien wat ze in huis hebben.
Om half 3 floot scheidsrechter Poffers voor begin signaal op een overigens beter veld. Dit in tegenstelling tot 2 weken geleden. Er is heel veel gedaan door allerlei instanties en mensen om het veld beter bespeelbaar te maken, daarvoor heel veel dank namens de selectie. Voorwaarts en Bergentheim begonnen nerveus aan de wedstrijd. Veel balverlies en slecht aankomende passes waren het beeld van de eerste 20 minuten van de wedstrijd. In deze periode wist Bergentheim een maal op te duiken voor keeper Dinand Stuifzandt echter deze was alert en kon de bal netjes onderscheppen. Voorwaarts kwam niet verder dan een goede aanval die door Timo ter Braak knap met de buitenkant van de voet werd ingeschoten maar de keeper stond op zijn plek. Dit waren de belangrijkste wapen feiten uit de eerste helft.

Na de thee, waarin Tim Harms werd vervangen door Robin Jasper, leek het spel weer het zelfde. Beide teams wisten geen echte kansen te creëren en leek het een lange middag te worden zonder veel spektakel. Tot in de 58ste minuut toen Bergentheim uit het niets op een 0-1 voorsprong kwam. Een snelle aanval van Bergentheim over rechts waarbij de grensrechter van Voorwaarts voor buitenspel vlagde werd door de scheidsrechter weg gewoven en de handige spits Hakkers vrij voor de keeper kon scoren. Felle protesten van Voorwaarts leverde alleen een gele kaart op. Na dit doelpunt leek Voorwaarts beter in het spel te komen. Vanuit het midden werd een aanval op gezet door Timo ter Braak, die wist linker spits Wout Roelofs te bereiken. Zijn voorzet bereikte Gert Dogger die met prachtige bewegingen 2 spelers van Bergentheim het bos in stuurde en de bal netjes binnenschoot en de 1-1 in de 64ste minuut aantekende. Na de gelijk maker ging de wedstrijd verder zoals in de eerste helft met slordig spel van beide teams. Geen moment was zowel Voorwaarts als Bergentheim de betere en speelden beide niet goed.

In de 83ste minuut was het wederom Bergentheim die de 1 – 2 aantekende. Wederom vlagde de grensrechter van Voorwaarts. Waar velen over de buitenspel situatie van de eerste goal nog twijfelden was iedereen, waaronder neutrale toeschouwers, over deze situatie het wel eens. Een halve meter buitenspel van Plaggemarsch werd wederom door scheidsrechter Poffers anders beoordeeld. Opnieuw wees hij naar de middenstip terwijl de man vanuit zijn positie de situatie niet goed kon beoordelen. Het leek wel of Voorwaarts telkens bij een tegendoelpunt wakker werd want wederom kon Bergentheim niet lang genieten van de voorsprong. Binnen een minuut was het wederom Gert Dogger die met een van zijn bekende acties de 2-2 aantekende.
Hierna leek de wedstrijd gespeeld. Geen van beide teams kon het verschil maken leek het zo en de wedstrijd zou in een terechte puntendeling eindigen. Echter daar dachten onze gasten uit Bergentheim anders over. Een hoge voorzet vanaf links werd door de verdedigers van Voorwaarts niet goed beoordeeld en daardoor kon de vrijstaande spits in blessuretijd makkelijk in koppen. Een zware domper voor de thuisploeg die meer verdiende dan dit verlies.
Een slechte dag voor Voorwaarts die ploegen dichterbij zien komen om de fel begeerde 3e plek in te nemen.