Voorwaarts verliest 2 punten in Glanerbrug

0
615

dsc-0075-1.jpgNa de goede overwinning van afgelopen week, was er weer wat lucht bij de selectie en de ziekenboeg loopt ook langzaam aan leeg. De tegen stander van vandaag heeft het ook moeilijk ten opzichte van de selectie van vorig seizoen toen ze lang bovenin hebben meegestreden hebben ze behoorlijk moeten inleveren. Dit zou voor Voorwaarts een kans moeten zijn om de weg omhoog in te slaan, de mee gereisde supporters waren hier ook van overtuigd.
Om 3 uur floot scheidsrechter Boers uit Tubbergen voor het eerst en meteen speelde Sportlust de lange bal en na 20 seconden was er al en kleine kans voor de thuisploeg. De bal werd echter goed verwerkt en lag ook weer 20 seconden later al bijna in het doel maar dan aan de andere kant maar de paal wist redding te geven op de goed ingeschoten bal van Gert Dogger die de pass van Tim Harms goed inschatte en bijna de 0-1 kon aantekenen.

Dit was echter ook het enige spanende in de eerste 20 minuten. Slordig voetbal van beide kanten en geen van beide teams had de overmacht op het veld. Na 20 minuten kreeg Sportlust een corner van rechts die door alle verdedigers van Voorwaarts werd gemist maar niet door en verdediger van Sportlust die hem binnen tikte, 1-0. Voorwaarts moest er een schepje bij doen en van een achterstand terug komen zoals al zo vaak dit jaar. Voorwaarts ging echter wel beter spelen na de 1-0 van Sportlust en kreeg een paar kleine kansen. In de 34ste minuut werd Tim goed ingespeeld. De bal kwam tussen keeper en verdediger. Via een kluts kwam de bal bij Jordy Niks maar die had net iets te veel tijd nodig en kon hem niet verzilveren . Dit was wel de periode dat Voorwaarts het beste van het spel had maar het duurde nog tot in de 37ste minuut dat het team dit om konden zetten in een doelpunt. Bernd Bove ging goed door op rechts en zijn voorzet werd door Tom Meier bij de 2e paal ingekopt. Een houdbare bal maar doordat een verdediger de bal van richting veranderde werd het toch 1 – 1. Na dit doelpunt kreeg Voorwaarts de beste kansen. Sportlust werd terug gedrongen op hun eigen helft , echter zonder echte grote kansen. Op slag van rust schoot de keeper de bal in de voeten van Gert Dogger. Via Tim kwam de bal bij Jordy Niks die makkelijk de 1 – 2 kon aantekenen. Een goed moment net voor de rust.
Na de rust was het even oppassen voor Voorwaarts. Al in de 1ste minuut van de 2de heflt was Sporlust gevaarlijk en kwam 1 op 1 met Keeper Stuifzand die de bal ternauwernood kon pareren. Verder was de 2de heflt ronduit slecht van beide kanten. Veel balverlies en geen kansen voor beide ploegen. Voorwaarts kreeg wel steeds meer ruimte achter de verdedigers van Sportlust die achterin 1 op 1 speelde, maar de aanvallers wisten geen van de geboden kansen om te zetten in een doelpunt. Zoals zo vaak in dit soort wedstrijden gebeurde het wat je eigenlijk voelt aankomen. Bij een van de spaarzame uitbreken van Sportlust werd een van de aanvallers licht geraakt binnen de 16 meter en ging graag naar de grond> De goed leidende scheidsrechter vond dit een strafschop en Sportlust kwam hiermee op 2-2. Niet terecht maar zoals de voetbal wetten schrijven als je zelf niet scoort dat doet de tegenstander dat wel. Na de 2-2 kreeg Voorwaarts nog enkele dotten van kansen> Ballen gingen net over of de keeper die in de rust was ingevallen ( in de eerste helft stond hij links back ) wist de meest onmogelijke ballen te redden. Jordy Niks had de mooiste kans maar kopte over. Sportlust kon de stand over de streep trekken en vierde het gelijke spel als een overwinning. Kortom wederom een lesje effectiviteit voor Voorwaarts.