Voorwaarts verlies in Twenterand derby van Den Ham

0
1169

voorwaarts2017-2018.jpgNa een week vrijaf en een uitermate geslaagd tripje Barcelona, stond er voor het eerst in jaren weer een heuse Twenterandse derby (in competitieverband) op het programma voor Voorwaarts.

Voorwaarts moest het vandaag stellen zonder de geblesseerde Gert Dogger en Jordy Niks, maar mocht na enkele weken wel weer beschikken over Bjorn Wessels. Onder barre omstandigheden en onder toeziend oog van opvallend veel toeschouwers, blies scheidsrechter Kaya om half 3 op zijn fluit.

Het eerste wapenfeit kwam van Den Ham. Een strakke voorzet werd door alles en iedereen gemist en kwam ongelukkig op de voet van Tom Meier. Gelukkig bracht de paal redding waardoor slechts een hoekschop volgde. In minuut 5 kwam Voorwaarts ook uit haar schulp, Wout Roelofs kwam goed door op links en zijn voorzet vond het hoofd van de mee opgekomen Lars Bove die helaas over kopte. Wat volgde waren enkele slordige minuten zonder noemenswaardige kansen. In minuut 14 verdiende Jordy Harms na goed doorzetten een corner. Waar deze corner gevaar voor Voorwaarts zou moeten opleveren, gebeurde het tegenovergestelde. Den Ham maakte die voorzet onschadelijk, de daarop volgende 2e bal won en met een splijtende pass werd Vijfhuizen diep gestuurd. Bjorn Wessels kwam nog in de buurt maar kon niet voorkomen dat hij Zorgdrager een niet te missen kans bood. 1-0 Den Ham.

Den Ham liet Voorwaarts hierna het spel maken, al hadden de oranjehemden de grootst mogelijke moeite de bal in de ploeg te houden. Den Ham probeerde constant de fouten af te straffen door in de omschakeling de snelle mensen voorin aan het werk te zetten. Serieus gevaar bleef uit tot 10 minuten voor rust, toen Dinand Stuifzandt met een uiterste inspanning een slimme stift uit zijn doel wist te houden. 2 minuten later was het wel raak voor de Hammenaren, waar Voorwaarts dacht te mogen gooien had de man in het zwart een te hoog been gezien. De daarop volgende vrije trap kwam ongelukkig op het hoofd van Lars Bove terecht waardoor Remmink bij de 2e paal simpel kon binnenlopen. Een fikse domper zo vlak voor rust en met een 2-0 achterstand mocht de thee worden opgezocht.

Direct na rust werd er goed druk naar voren gezet en zo verdiende Voorwaarts een corner. Voor de kenners onder ons staat een corner ook wel te boek als een “Dood” spelmoment, in het geval van Voorwaarts kan het woordje dood beter plaats maken voor “Dodelijk”. Want net als in de eerste helft volgde een razendsnelle counter tegen en was wederom Zorgdrager het eindstation. Zo stond de 3-0 op het scorebord en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Den Ham leek het allemaal wel prima te vinden en zo waren de volgende kansen allemaal van Westerhaarse kant. Jordy Harms testte de keeper met een vrije trap maar deze werd knap uit zijn doel geranseld. Een schot van Rutger Slot miste de juiste richting, En Wout Roelofs werd gevaarlijk uit een hoekschop maar tikte van dichtbij over. En als ze dan aan de ene kant niet vallen…. komt de bal aan de andere kant voor de voeten van Vijfhuizen die met een droge schuiver Dinand Stuifzandt wel weet te passeren. Het slotakkoord was dan toch voor Voorwaarts, Jordy Harms redde de Westerhaarse eer door met een lage schuiver de 4-1 aan te tekenen. Scheidsrechter Kaya vond het hierna wel welletjes en blies voor het einde.

Voorwaarts kon weer huiswaarts met een nederlaag. De ploeg van Dick Beverdam en Eric Deijk kwam te kort op het middenveld en het ontbreekt aan echte overtuiging. Volgende week komt Sparta Enschede op bezoek in Westerhaar. Hopelijk weten de trainers het team op een hoger niveau te tillen dan wat het liet zien in Den Ham.