Voorwaarts speelt puike wedstrijd en spaart DES voor afgang

0
642

voodes.jpgVoorwaarts maakt een goede reeks door, maar ook tegenstander DES doet het goed. Trainer Beverdam kon over een bijna volledige selectie beschikken alleen aanvoerder Nijhof was niet op tijd terug van een korte vakantie. Daarom begon Voorwaarts met Rutger Slot en Tom Meier in het centrum. Een kleine verrassing voor de trainer van DES was de 4-4-2 opstelling van Voorwaarts, Gert Dogger kampt nog steeds met een rug blessure en kan niet starten in de basis.
Om exact kwart voor 3 floot scheidsrechter Huisman uit Westervoort voor het eerst en vanaf het eerste moment was Voorwaarts er als de kippen bij om druk te zetten in alle linies op het veld. De achterhoede schoof op en daardoor ontstond er weinig ruimte op het middenveld en konden de spelers van DES niet ongestoord opbouwen. De druk was te groot en al in de 2de minuut moest er aan de noodrem worden getrokken door een DES speler en Voorwaarts kreeg een vrijetrap op ca 35 meter van het doel maar in de rebound schoot Wout Roelof naast. Voorwaarts bleef druk zetten en de spelers van DES konden niet veel anders dan de bal wegwerken en deze werd dan meteen weer door de middenvelders van Voorwaarts opgepikt.

Voorwaarts kreeg in de openingsfase meer kansen. Een prachtige voorzet van Wout werd bij de 2e paal door Jordy Harms in eens op doel geschoten maar zijn volley ging rakelings over. Voorwaarts ging door en DES kwam er niet of nauwelijks meer uit, een doelpunt hing in de lucht. In het tijdsbestek van 5 minuten kreeg Voorwaarts 3 dikke kansen. Eerst Bernd Bove die een mooie voorzet van Wout Roelofs net over kopte, daarna was Jordy Harms die ook net niet kon scoren met het hoofd. Even daarna schoot diezelfde Jordy Harms van dichtbij keihard op de paal. De corner die daarop volgde was wel succesvol. De bal werd afgeslagen en opgepikt door Jordy Harms. Met een korte schijnbeweging stuurde hij de verdediger het bos in en scoorde beheerst met zijn linkerbeen. Ook na het doelpunt bleef Voorwaarts de betere ploeg. DES komt er tot dan niet aan te pas. Rond de 30ste minuut kreeg Voorwaarts nog een paar kansen waarbij Jordy Harms de beste kreeg. Hij wist zich na een mooie steek pass van Bernd vrij te spelen en de keeper te passeren maar de bal verdween wel in het net maar niet aan de binnenkant. Voorwaarts verzuimde de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam DES wat beter in het spel en werd Voorwaarts terug gedrongen. Grote kansen kwamen daar niet uit alleen was er een hachelijk moment vlak voor rust met een hoge bal waarbij doelman Stuifzandt ver uit zijn doel kwam en de bal mistte en een spelers van DES mee nam in zijn actie. De scheidsrechter twijfelde even maar gaf een corner waar DES hoopte op een strafschop.
Na de thee dicteerde Voorwaarts de wedstrijd weer en heerste het over het hele veld. In de 50ste minuut resulteerde dat in de 2 – 0. Een prachtige aanval waarbij Wout Roelofs Jordy Niks diep stuurde. Deze faalde oog in oog met de keeper niet en schoot tegendraads de bal tegen de touwen. Des leek rijp voor de sloop, de anders zo sterk spelende Nijverdallers kwamen er vandaag niet aan te pas leek het wel. Voorwaarts bleef op zoek naar de 3-0 maar verzuimd de genade slag te geven. De ene kans na de andere werd om zeep geholpen. Jordy Niks, Wout Roelofs en Bernd Bove wisten uit goede posities maar paal, lat en de keeper van DES stonden in de weg. DES maakte in die fase veel fouten door de druk van Voorwaarts en het speelde als een aangeslagen hond. In de laatste 5 minuten kwam Gert Dogger in het veld en kreeg ook nog een mooie kans mijn zijn inzet werd van de doellijn gered. Een sportieve wedstrijd die door een goed en geconcentreerd spellende ploeg uit Westerhaar dik en dik verdient werd gewonnen. De einduitslag 2 – 0 had met een betere afronding zeker 5 of 6 nul moeten zijn maar geen enkele Voorwaarts supporter die daar om zeurde. Die waren tevreden en complimenteerden de ploeg met het vertoonde spel en inzet. Volgende week komt Zelos op bezoek waarmee Voorwaarts ook nog een appeltje mee te schillen heeft.