Voorwaarts speelt gelijk in Eibergen

0
752

logo_vv_voorwaarts_125De aftrap was deze middag cruciaal in de wedstrijd FC Eibergen tegen Voorwaarts. Voorwaarts begon de wedstrijd zonder de geschorsten Dinand Stuifzandt en Jaimi Snippe. Ook Rutger Holthuis ontbrak op het wedstrijdformulier. Om half drie gaf scheidsrechter van Goor uit Ermelo het startsein, Voorwaarts zocht direct de aanval en voordat er één minuut op het scorebord stond had Jordy Harms een voorzet van Israël Basmaci al binnen gekopt. De 0-1 was al een feit. Zonder dat er spectaculair voetbal op de mat werd gelegd ontstond er toch een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen veelvuldig de aanval zochten. Aan beide kanten leverde dat kleine kansjes op. Toch werd de rust bereikt met de 0-1 voorsprong voor Voorwaarts.

Na de thee was het de beurt aan FC Eibergen om de bal in het spel te brengen. Met de 0-1 van Voorwaarts in gedachte zocht ook FC Eibergen direct de aanval en ook dit leverde een doelpunt op. De voorzet vanaf de linkerkant werd op doel gekopt waarbij Alen Toprakcan schitterend redde. Bij het verder uitverdedigen belandde de bal via de kluts alsnog in het net waarmee de 1-1 op het bord kwam te staan.

Voorwaarts liet zich echter niet uit veld slaan. Met Jordi Smit voor de geblesseerde Michel Lensen zocht het voortdurend de aanval. Uit één van deze aanvallen bracht Jordi Smit de bal voor de voeten van Gert Dogger die de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Een kwartier voor tijd kwam Voorwaarts met de schrik vrij toen Dennis Pardijs een voorzet direct op de pantoffel nam. De bal werd echter recht in de handen van Alen Toprakcan geschoten.

Ook Voorwaarts kreeg nog diverse mogelijkheden om gevaarlijk te worden, echter scheidsrechter van Goor weigerde om overtredingen van FC Eibergen te bestraffen. Wellicht door een oranje bril gekeken maar er zaten zeker enkele overtredingen bij die een vrije trap, of zelfs een penalty verdiend hadden. In de 95e minuut was FC Eibergen nog één keer dicht bij de overwinning. Het afstandsschot kwam op de onderkant van de lat. Na 97 minuten vond scheidsrechter van Goor het genoeg en floot voor de laatste keer. Gezien het totale wedstrijdbeeld een terechte uitslag en een mooi punt voor Voorwaarts om mee te nemen naar Westerhaar. Volgende week komt sc Denekamp naar Westerhaar en kunnen de mannen van Tonnie van Veen de goede reeks van na de winterstop een vervolg geven.

Opstelling Voorwaarts:

Doel: Alen Toprakcan; Achter: Rick Bove, Theo Mulder, Ton Tijhuis en Thom van der Woning; Midden: Gerran Protzman, Rutger Slot en Michel Lensen (46e Jordi Smit); Voor: Israel Basmaci, Gert Dogger en Jordy Harms